Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE/MULTIPLAAT C1 ALS KAMPIOEN NAAR NK

GEPUBLICEERD OP   12 MAART 2017  |  MEER NIEUWS..

Voorafgaand aan de laatste speelronde van deze zaalcompetitie was de boodschap duidelijk voor de jongens en meiden van de C1: winnen tegen Kinderdijk C1 om kampioen te worden. PKC/SWK-groep en Merwede/Multiplaat staan namelijk beiden bovenaan de ranglijst met 23 behaalde wedstrijdpunten. Merwede heeft zich echter een betere uitganspositie verschaft door thuis te winnen en uit gelijk te spelen tegen PKC, waardoor Merwede het voordeel heeft in het onderlinge resultaat. Dus bij winst op Kinderdijk mag Merwede C1 zich tot kampioen kronen.

Merwede/Multiplaat C1

Merwede C1 begint uitstekend aan de wedstrijd en binnen vijf seconden staat er al een 1-0 voorsprong op het scorebord. Na de 1-1 van Kinderdijk slaat Merwede een gaatje en houdt gedurende de eerste helft een marge van vijf doelpunten voorsprong. Voor de rust wordt nog één keer aangezet en kan de kleedkamer opgezocht worden met een comfortabele 12-5 voorsprong. In de tweede helft start Merwede scherp en scoort direct weer. Daarna begint de goed lopende motor wat te haperen. Doelpunten vallen iets minder makkelijk en de combinaties tussen de spelers lopen even wat stroever. Hierdoor heeft Kinderdijk de kans op een aantal doelpunten te scoren. Merwede is gelukkig op tijd bij de les en in het laatste gedeelte loopt de score weer wat verder uit. De scheidsrechter fluit bij een stand van 19-9 af en dan gaan de handen in de lucht bij Merwede C1 en de toeschouwers op de tribune!

Aanstaande zaterdag 18 maart zal de C1 deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Roden. Deelname aan het NK was al eerder veilig gesteld. De voorbereidingen zijn daarom al een aantal weken in volle gang. De C1 zal samen met ouders en begeleiders de vrijdag ervoor alvast afreizen naar het hoge noorden waar zij verblijven in een herberg. Een aantal bedrijven is bereid gevonden om een bijdrage te leveren aan dit speciale weekend voor de C1. De C1 wil daarom graag bakkerij Van der Grijn, Groeneveld Zoetwaren B.V, Van Os groenten & fruit, Albert Heijn Sliedrecht, O2 Accountants en het bestuur van Merwede/Multiplaat bedanken voor hun bijdrage en inzet!