Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT C1 TWEEDE OP NK!

  GEPUBLICEERD OP   129MAART 2017  |  MEER NIEUWS..  
     
  Merwede/Multiplaat C1 heeft een geweldige prestatie geleverd, door op het NK een 2e plek te behalen! Een verslag van een onvergetelijke reis.

Op vrijdagmiddag reizen de spelers samen met de ouders af naar De Postwagen in Tolbert, waar er overnacht zal worden. Sporthal De Hullen wordt bezocht en daar wordt ook getraind. Het geeft rust bij de spelers om te zien waar het NK de volgende dag plaats zal vinden. De 2 zalen en de kleedkamers worden bekeken en we trainen in de zaal waar de volgende dag in ieder geval de 1e wedstrijd gespeeld zal worden. Na afloop is 1 ding duidelijk; de spelers vinden het een fijne zaal en hebben echt super veel zin in het NK!

Op zaterdagmorgen krijgt het team een tegenslag te verwerken. Timo voelt zich niet lekker en geeft aan dat hij niet fit genoeg is om te spelen. We zijn allemaal teleurgesteld, maar vinden het ook knap dat Timo aan het teambelang denkt. Jim zal zijn vervanger zijn en we hebben er alle vertrouwen in dat dit goed zal komen.

Het NK begint met het oplopen en voorstellen van de 8 teams. Het voelt goed om tussen een aantal grote clubs uit de Korfbal League te staan. Hoe ver zullen we vandaag komen? Het is geweldig dat er een grote schare rood/witte supporters is om ons aan te moedigen. Supporters bedankt!

Dan begint de 1e wedstrijd tegen KZ/Hiltex C1. Iedereen is gespannen. We willen zo graag deze 1e wedstrijd winnen, maar KZ is een goede tegenstander. De score gaat gelijk op en tegen het einde van de wedstrijd staan we zelfs achter. Inmiddels weten we dat we nooit op moeten geven en ook nu strijden we tot het einde. Dit wordt beloond, want in de laatste minuut krijgen we bij een gelijke stand een vrije bal mee. Deze scoren we en sluiten de wedstrijd met een 7-6 eindstand af. Wat een ontlading bij spelers, coaches, ouders en supporters! Dit geeft zo’n goed gevoel en ook vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Redelijk eenvoudig winnen we de 2e wedstrijd met 10-7 van De Meeuwen C1. Ook van KCC/So natural winnen we en wel met 6-3. We zijn 1e in de poule en dat betekent: De finale spelen!

Deze finale gaan we spelen tegen PKC/SWKGroep C1. Een voor ons bekende tegenstander. In de zaal zaten we bij elkaar in de poule en toen wonnen we 1x en speelden we de andere keer gelijk. Maar dit is weer een wedstrijd op zich. Het zal in ieder geval spannend gaan worden.

Natuurlijk willen we winnen. We zijn al zover gekomen, nu willen we het mooiste ook nog. Nog 1x alles geven, spreken we met elkaar af. En vooral: als team spelen. Vervul de functie die van je gevraagd wordt. We gaan ervoor!

Wat is het een spannende wedstrijd! Merwede C1 en PKC C1 zijn 2 heel goede teams. Niet voor niets staan we samen in de finale. Dit is de top van Nederland. Maar hoe zal deze keer het kwartje vallen? De score gaat ook deze keer gelijk op. Met de rust staan wij 1 punt voor, maar tegen het einde van de wedstrijd slaat PKC een klein gaatje. We knokken ons terug en met nog 1 minuut te gaan en een stand van 8-7 krijgen we een strafworp mee. Helaas missen we en de bal gaat naar de aanval van PKC. We moeten de bal hebben, dus laten we 1 schot toe. Het is alles of niets. Helaas schiet PKC deze bal raak en fluit de scheidsrechter met een stand van 9-7 af. Jammer! We zijn teleurgesteld, logisch. Wat hadden we graag gewonnen………. Maar 2e worden op een NK is super knap. 2e van Nederland! Dat is toch geweldig!

Bij terugkomst in Sliedrecht worden we onthaald door een hele groep Merwedianen, waarna voorzitter Rick Landa het woord nog tot ons richt. De moeder van Jim brengt lekkere hapjes voor alle aanwezigen. Zo wordt een geweldig NK feestelijk afgesloten. Alysia, Demi, Eveline, Quinty, Jim, Jorn, Justin en Menno, wat zijn we trots op jullie! Jullie hebben het echt super goed gedaan! Ook de reserves Ashley, Denise, Timo en Eldert heel erg bedankt voor het reserve zitten en aanmoedigen! Wat was het fijn dat jullie erbij waren!

Merwede/Multiplaat C1 bedankt bakkerij Van der Grijn, Groeneveld Zoetwaren B.V, Van Os groenten & fruit, Albert Heijn Sliedrecht, O2 Accountants en het bestuur van Merwede/Multiplaat voor hun bijdrage en inzet! Alle supporters bedankt en ook alle andere mensen die mee hebben geholpen om dit NK tot een succes te maken.

Eindstand NK C:
1. PKC/SWKGroep
2. Merwede/Multiplaat
3. KCC/So natural
4. De Meervogels
5. KZ/Hiltex
6. TOP/Quoratio
7. DOS’46
8. De MeeuwenMerwede/Multiplaat C1

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca