Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

5E KENNISQUIZ MET 'BEAUTY AND THE BRAINS'
ALS WINNAAR

  GEPUBLICEERD OP   21 MAART 2017  |  MEER NIEUWS..  
     
  Afgelopen vrijdag vond alweer de 5e editie van de kennisquiz plaats. Dit is geen mythe of legende, maar een vaststaand feit! Vaste deelnemer Devaca stond na een flinke inhaalslag uiteindelijk op het podium met een gedeelde twee plaats. Hun jeugdherinneringen van de jaren ’90 staat ze nog wel bij. Vaak speelden ze met Supersoakers en luisterden ze in 1997 vaak naar Jan Smit. De enige echte (chocomel) Powered by Underpants.nl was natuurlijk ook weer van de partij, maar wist geen potten (jam) te breken. Dat is een beetje vreemd, maar wel lekker.


FOTO'S:
KENNISQUIZ 2017  


De mannen Uit onverwachte hoek, met zeilkleding van Helly Hansen, zitten waarschijnlijk vaak te gamen gezien hun mondaine uitslag bij de ronde Gaming. Dat Paars I bestond uit Pvda-VVD-D66 leverde nog wel wat tumult op bij de mannen aan tafel. De wandelende Wikipedia’s zijn ware breinbrekers, maar dat is ook logisch. Voor dit jonge team is natuurlijk kort geleden dat ze de formule voor het berekenen van de oppervlakte van een cirkel hebben gehad. Zij wisten hiermee dus ook maar liefst 9 punten te behalen en dit werd nog eens verdubbeld door de joker. Als je tegen hen een potje gaat tennissen win je overigens gemakkelijk , getuige het aantal punten in deze categorie. Hun naamgenoten, de Wikipediva’s, hadden hun joker gezet op het proeven van de jam. Dat leverde een uitslag op dit voor hen wel te pruimen (of abrikozen of rode vruchten) was.

Tussen de rondes door, werd er heel wat afgelopen door de mensen van de BAC. Deze 30 minuten bewegen levert in ieder geval een lagere hartslag op. Kunnen de leden van de BAC weer met een rustig gevoel een stuk ontbijtkoek eten, want een kip met friet staat wél op de schijf van 5. De dames en heren van het Negende zijn geen lummels. Deze trouwe klanten van de quiz komen waarschijnlijk wel vaak bij de dokter, want over Het menselijk lichaam wisten ze nagenoeg alles. Een knappe prestatie, maar het leverde uiteindelijk een plek in de brede middenmoot op. De vragen waren over het algemeen pittig. De uitslagen lagen zeer dicht bij elkaar.

Mocht je nog een keer een rondreis naar de VS willen maken; de dames van de nummer 2 van de uitslag, Quiztenie, loodsen je op de fiets (als fietssters) met het grootste gemak door alle staten heen. Dat kun je van de Underdogs niet zeggen, maar zij zijn liever bij hun bekende medekorfballers van Merwede. Daar weten zij namelijk alle ins en outs van (Ronald de Waard die even voor de wedstrijd de korf aantikte, Merwede 1 de meeste kilometers maakte in de zaal enz.)
De deelnemers van Wittem’ok kijken vaak televie. Vooral de reclames vinden ze erg interessant… Team Eefachtig goed zit ook vaak achter de buis. De tunes van James Bond zijn ze goed bijgebleven. Dat Nel Broekzitter inmiddels al 41 jaar korfbal speelt, was voor deze teams natuurlijk even logisch als dat 666:2:2:2x6 het antwoord van 499,5 geeft.

Das beste, oder nichts. Dat kan alleen gezegd worden van de onbetwiste winnaar: De beauty and the brains. Als ware fijnproevers van de jam ging het team olv Iris (regenboog) in telgang richting de finish met 88 punten!

1. Beaty and the brains 88 p
2. Devaca 83 p
3. Quiztenie 83 p
4. Uit onverwachte hoek 82 p
5. Eefachtig goed 80 p
6. Wittem’ok 80 p
7. Het negende 78 p
8. De underdogs 78 p
9. Wikipediva’s 76 p
10. Powered by Underpants.nl 76 p
11. Wandelende Wikipediva’s 70 p

Ps. Erwin van der Poel vroeg trouwens nog waarom we niet in Schoonrewoerd waren afgelopen zondag..!
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca