Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

PREVENTIE KNIEBLESSURES

  GEPUBLICEERD OP   27 SEPTEMBER 2017  |  MEER NIEUWS..  
     
  In samenwerking met Fysiotherapie Balans is de jeugdopleiding van SKC Merwede/Multiplaat sinds kort begonnen met een programma inzake de preventie van knieblessures. Uit onderzoeken is gebleken dat bij veel jonge sporters knieblessures vaak voorkomen en ook na herstel steeds vaker terugkeren.

Naar aanleiding van deze onderzoeken zijn Fysiotherapie Balans en SKC Merwede/Multiplaat al begonnen met speciale warming-up oefeningen die uitgevoerd worden voor trainingen en wedstrijden. Binnen aanzienbare tijd zullen ook jonge spelers en speelsters getest gaan worden. Het testen en selecteren van jonge sporters met een verhoogd risico op het verkrijgen van een knieblessure is daarom van groot belang en in samenwerking met Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging, wil SKC Merwede/Multiplaat hier preventief op in spelen.

Er zal op korte termijn een test worden afgenomen, die een voorspellende uitkomst kan bieden t.a.v. preventie bij zware knieletsels onder jonge spelers. Spelertjes met een verhoogd risico zullen vervolgens extra training kunnen krijgen vanuit Fysiotherapie Balans. Meer informatie kunt u lezen in dit artikel.
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca