Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

ADRI LUGTHART NIEUWE VOORZITTER MERWEDE/MULTIPLAAT

  GEPUBLICEERD OP   30 OKTOBER 2017  |  MEER NIEUWS..  
     
  Adri Lugthart, nieuwe voorzitter Merwede/MultiplaatTijdens de algemene ledenvergadering is Adri Lugthart gekozen tot nieuwe voorzitter. De vereniging was, na het besluit van Rick Landa om het stokje na acht jaar door te geven, op zoek naar een nieuwe bestuurder.

Adri Lugthart is geen onbekende voor de Merwedianen. Als speler is hij al sinds zijn jeugd lid. De laatste jaren vervulde hij ook diverse rollen in commissies, zoals het onderzoek naar exploitatieovername van sporthal De Stoep en de toekomst van de eigen accommodatie. Adri: “In beide functies kwam ik regelmatig in contact met het bestuur en zag ik dat we kwetsbaar zijn als vereniging. Relatief weinig schouders dragen veel lasten. Dit in combinatie met het nieuwe beleidsplan, waarin een andere bestuursorganisatie wordt voorgesteld, heeft mij laten inzien een bedrijfsmatige aanpak nodig is met véél aandacht voor vrijwilligersbeleid. Ik geloof dat we hier geen keuze in hebben, de hoeveelheid leden, de omzet, maar ook de context zoals een terugtrekkende overheid en een veranderende samenleving dwingen ons hiertoe. Voor mij zijn dit dé ingrediënten geweest om ja te zeggen op de vraag of ik voorzitter wilde worden.”

Vertrekkend voorzitter Rick Landa is trots op de vereniging die hij achter laat. “We staan als vereniging veel meer in de belangstelling en worden gezien door de omgeving. Toen ik begon was Merwede er wel, maar je las weinig over ons. Hier hebben we, met behulp van anderen, grote stappen in gemaakt. Alles ziet er tegenwoordig goed uit, we communiceren bijna dagelijks via website en social media en we hebben belangrijke contacten met andere verenigingen en binnen de bond gecreëerd waardoor we vaker bij zaken betrokken worden. Ook op allerlei andere vlakken zijn we meer ontwikkeld dan acht jaar geleden.

MET ELKAAR EN VOOR ELKAAR
Adri werkt in het dagelijks leven als Manager Bedrijfsvoering in de zorg. Deze ervaring, maar ook zijn eigen ervaringen als lid van Merwede neemt hij mee in zijn voorzitterschap. “Vanaf je jeugd betrokken zijn bij een vereniging levert een heel fijn sociaal netwerk op. Hier heb ik nog elke dag veel profijt en plezier van, ook als ik niet op de korfbal ben. De jeugd die nu gaat korfballen, gun ik dat ook en wil ik dus die belangrijke sociale basis bieden. Hier wil ik samen met het bestuur de komende jaren aan gaan werken. Met elkaar en voor elkaar.”

Adri voorzitter   Adri voorzitter


Binnenkort verschijnt in de Merwediaan een dubbelinterview met Rick Landa en Adri Lugthart.
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca