Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

TEST BLESSUREGEVOELIGHEID GESTART

  GEPUBLICEERD OP   21 JANUARI 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Alle jeugdteams vanaf de D-leeftijd doen een warming up zoals deze is aangereikt door Fysiotherapie Balans. Hiermee zijn we op het veld begonnen en de kinderen die deze warming up voor iedere training en wedstrijd uitvoeren zien we ook motorisch vooruit gaan. We hopen hiermee banden van knieën en enkels te versterken waardoor kansen op blessures verkleinen. Tevens proberen we trainers bewust te maken van het nut hiervan. Donderdag 18 januari zijn (kinder)fysiotherapeuten van Balans (centrum voor gezondheid en beweging) bij de training van D1, 2 en 3 aanwezig geweest om testen af te leggen bij de kinderen en deze op video vast te leggen. Na eerst de warming-up te hebben gedaan zoals deze is aangereikt door Balans was het eerste team aan de beurt. Vooraf hadden alle ouders een toestemmingsformulier gekregen. De kinderen werkten goed mee en de pilot verliep mede daardoor ook vlot. In de komende weken gaan de (kinder)fysiotherapeuten van Balans de video's beoordelen en kijken ze of het zinvol is om het kind verder in kaart te brengen ter preventie. Als eruit komt dat de test positief is dan krijgen de kinderen een brief mee naar huis met verdere informatie. Het is echter vrij wat ouders daarmee willen doen. Na deze pilot zal een volgende groep kinderen getest gaan worden.

In samenwerking met Fysiotherapie Balans is de jeugdopleiding van SKC Merwede/Multiplaat sinds kort begonnen met een programma inzake de preventie van knieblessures. Uit onderzoeken is gebleken dat bij veel jonge sporters knieblessures vaak voorkomen en ook na herstel steeds vaker terugkeren.

Naar aanleiding van deze onderzoeken zijn Fysiotherapie Balans en SKC Merwede/Multiplaat al begonnen met speciale warming-up oefeningen die uitgevoerd worden voor trainingen en wedstrijden. Binnen aanzienbare tijd zullen ook jonge spelers en speelsters getest gaan worden. Het testen en selecteren van jonge sporters met een verhoogd risico op het verkrijgen van een knieblessure is daarom van groot belang en in samenwerking met Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging, wil SKC Merwede/Multiplaat hier preventief op in spelen.
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca