Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

KENNISQUIZ 2018: MET PUIGDEMONT BIER PROEVEN

  GEPUBLICEERD OP   26 FEBRUARI 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Een kleine 100 deelnemers hebben zich afgelopen vrijdag stukgebeten op zeer uiteenlopende quizvragen. Het waren good-old deelnemer ‘Devaca’ die zich het meeste verbonden weten met de Nederlandsche gebieden overzee. Ze spraken aan deze tafel trouwens wel heel goed Papiaments. De ronde herhalingsvragen uit eerdere quizzen werd over het algemeen redelijk goed gedaan, maar de dames van ‘La Dokahemathe’ wisten de meeste punten te vergaren. Maar dat is een logische pleonasme.

Winnaars Kennisquiz 2018

De uiteindelijke winnaar ‘Kwisselvallig’ houdt wel van een gokje wagen. Gelukkig hoefden ze over hun prijs geen 30,1% kansspelbelasting te betalen. Na de winst hebben ze met elkaar een potje Ganzenbord gespeeld en schoof oud-jeugdburgemeester van Sliedrecht Jessica Winklaar ook nog even aan.

Team ‘Meerkeuzestress’ zijn echte reizigers. Je kan ze niets meer wijsmaken over dagtripjes naar de markten in Nederland. Alleen de kaasmarkten van Alkmaar en Gouda lijken wel erg veel op elkaar! Als het aankomt op snelheid, dan ben je bij de Formule-1 kenners van ‘Underpants.nl’ aan het goede adres. Met Nico Rosberg zijn ze nog een rondje wezen maken (372 k/m per uur) over het circuit van Spa.

‘De Bikkerbrains’ zijn echte feestgangers. In de categorie Feestdagen en Bierproeven wisten ze erg veel punten te halen: als beloning mochten ze het Kanon van Grolsch zelf opdrinken. ‘Het Negende’ mag zich nog meer verheugen op een paar vrije feestdagen: het schijnt dat ze komend jaar meedoen met Pesach voor de Joden én het Grote Feest (Offerfeest) met de moslims.
De actualiteiten van 2017 zijn door de ‘Sheldon Cooper & Friends’ goed bijgehouden. Waren ze stiekem niet mee geweest met het koningspaar naar Portugal?

Kennisquiz 2

Enkele deelnemers van ‘Merwede 8’ schijnen nog meegemaakt te hebben dat Paulus via de via Appia in Rome bij de Engelenburcht is aangekomen, onder toeziend oog van de eerste keizer Augustus. Voor slechts € 18 zijn ze samen met de Zwiterse Garde nog even het Colosseum in geweest.

Ga de dames van ‘Excelsis Dubio’ niets wijsmaken over de straten in Sliedrecht. Ze rijden je rechtstreeks van de Kerkbuurt door naar de Baanhoek. Het maakt hen niet uit of dat op Witte Donderdag of Stille Zaterdag is.
De smaakpupillen van ‘de Oudsiders’ waren waarschijnlijk al dusdanig aangetast dat ze het verschil niet meer wisten tussen La Chouffe en Heineken Oud Bruin. Tja, die Amstel 0% werd er dan nog wel uitgehaald. Desi Bouterse zou trots op jullie zijn.

De titelverdedigers van de ‘Beaty and the brains’ hadden hun joker op de actualiteiten van hun winnend jaar 2017 gezet. Het dezelfde kracht als orkaan José probeerden ze zoveel mogelijk punten te verzamelen evenals Sliedrecht-Sport deed tegen Asterix Beveren. De ‘Wikepediva’s’ konden de Soundtracks uit verschillende films nog aardig thuisbrengen. Maar de winkans bij het bierproeven lag voor hen een stuk lager dan bij een spelletje Russische Roulette.

Kennisquiz 3

Achter in de kantine was er de onderlinge strijd tussen team ‘Polygaam’ en ‘Fokker/GKN Aerospace’. De feitjes over de jaren 2000-2010 werden door beide teams goed gedaan. Er gingen zelfs stemmen op dat deze teams wat doping hebben gekregen van de Spaanse arts Fuentes. Dat stond namelijk op de Facebookpagina van Donald Trump. De opbrengst van deze avond zie je hieronder. Deze lag een stuk hoger dan de 5 miljoen euro van het Glazen Huis het afgelopen jaar.

Kwisselvallig

93

Sheldon Cooper & Friends

91

Meerkeuzestress

90

Bikkerbrian

90

Devaca

86

Underpants.nl

80

Merwede 8

78

Beauty and the Brains

77

Wikipediva's

75

Het negende

75

Excelsis dubio

73

La Dokahemathe

69

Polygaam

68

The Outsiders

65

Fokker/GKN Aerospace

63


 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca