Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

WAT EEN KORFBALWEEKEND!

  GEPUBLICEERD OP   13 MAART 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Als ik terugkijk op afgelopen weekend denk ik aan een prachtig korfbalweekend met mooie herinneringen en helaas ook een teleurstelling.

Het begon al op vrijdagavond. Merwede 7 heeft een belangrijke wedstrijd tegen Albatros 6. Om kampioen te kunnen worden moet Albatros verslagen worden. De gehele wedstrijd gaat het gelijk op. Met nog ruim 2 minuten te spelen is daar ineens een voorsprong voor Merwede 7 van twee doelpunten. Het onvoorstelbare gebeurd. Albatros kan in deze korte tijd nog gelijk maken. Merwede 7 toont op dat haar moment haar veerkracht en weet in de laatste minuut nogmaals te scoren. Merwede 7 wint met 17-16 en is kampioen. Albatros moet volgende week nog een wedstrijd winnen om gelijk te komen, maar Merwede zal bovenaan staan omdat er twee keer gewonnen is van Albatros. Helaas hebben we moeten besluiten in het buitenseizoen niet meer met dit team aan de competitie mee te doen, maar we hebben in ieder geval gezorgd voor een mooie afsluiting.

Merwede 7

Zaterdagmorgen is het Kangoeroefeest in de Stoep. Wat een gezelligheid en opkomst bij de Kangoeroes. Het is een echt korfbalfeest met een echte Kangoeroe. Er worden spelletjes gedaan en ook gekorfbald. De kinderen kijken hun ogen uit, doen goed mee en hebben veel plezier. Na afloop kunnen de kinderen nog nagenieten en krijgen poffertjes.

Aan de andere kant van de sporthal is de spanning voelbaar. Hier worden de examens voor de jeugdscheidsrechters afgenomen. Er zijn twee examinatoren vanuit de KNKV aanwezig om te kijken of onze jeugdscheidsrechters goed genoeg fluiten om de wedstrijden te begeleiden en het diploma te behalen. Alle 6 de scheidsrechters zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd: Imme, Sanne, Marco, Gaby, Jimmy en Sharon. We hopen dat jullie veel plezier hebben bij het fluiten van jullie wedstrijden.

In de kantine was het ’s morgens ook al een drukte van belang. Leden waren opgetrommeld om klusjes te doen op het veld. Aan de oproep is goed gehoor gegeven. Er is hard gewerkt om het veld weer bespeelbaar te maken en de hard nodige klusjes in en rondom de kantine uit te voeren. Ook de vlaggen wapperen weer in de masten. We kunnen dus zo weer starten met de buiten competitie. Goed gedaan mannen!

Ook is ’s morgens de kantine alvast versierd om vanavond het kampioenschap van Merwede 2 te kunnen vieren. We hebben er op dat moment alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. De kantine kleurt pracht rood met wit en is klaar voor vanavond.

Helaas is daar de teleurstelling van de B1. Dit team weet dit weekend wel van Nieuwerkerk te winnen met 2-19, maar we komen net 1 punt te kort om kampioen te kunnen worden. We waren zo dicht bij. Wel is het seizoen afgesloten met een goed gespeelde wedstrijd waarin dit team heeft laten zien wat ze in hun mars hebben.

Met nog 3 wedstrijden te gaan moet Merwede A2 twee punten behalen om kampioen te worden. En dit gebeurd ook tijdens dit weekend. Dordrecht A1 wordt uiteindelijk met 9-23 verslagen. In het begin van de wedstrijd gaat Dordrecht A1 voortvarend van start, maar na een 2-0 voorsprong en een 5-5 gelijke stand, wist Merwede A2 haar veerkracht te tonen en uit te lopen naar deze mooie uitslag.

A2 Kampioen

De spanning is voelbaar als we in grote getale naar de wedstrijd DVS’69 2 – Merwede 2 gaan. Trommels gaan mee, bloemen staan in de auto en de tribune zit vol met Merwedianen en mensen die het 2de team een warm hart toedragen. Wat zien we prachtige doelpunten en uitgespeelde kansen. Er is geen moment geweest dat er twijfels waren over de winst van Merwede 2. Er is goed en overtuigend gespeeld.

Merwede 2 Kampioen

Na afloop is er tot in de late uurtjes een feestje in onze kantine. Een ieder heeft zich hier goed vermaakt.
Zondag is de dag voor de schoonmaak. Gezellig muziekje erbij en de schouders eronder, dan is dit ook weer zo gepiept.

Schoonmaak

’s Middags kunnen we tijdens het schaatsen op TV nog nadromen over een prachtig korfbalweekend. We zullen dit weekend niet snel vergeten! Nog een zaterdag in de sporthal en dan gaan we weer naar ons eigen veld, met hopelijk ook weer mooie wedstrijden en uitslagen.

Marcella Roskam
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca