Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR DAAN STRUIJK

  GEPUBLICEERD OP   27 APRIL 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  ‘Het heeft Zijne Majesteit behaagd om Daan Struijk te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau’.

Met deze woorden kreeg ons erelid vandaag de versierselen die hierbij horen uit handen van Burgemeester van Hemmen. Daan verdient deze onderscheiding vanwege zijn lange staat van dienst als vrijwilliger bij diverse verenigingen. Hij is in eerste plaats natuurlijk een van de trouwste vrijwilligers van onze korfbalclub, maar daarnaast heeft hij ontzettend veel andere bezigheden. Bijvoorbeeld als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het Thorbeckehof. (bericht gaat verder onder de foto).

Daan Struijk lintje

De hoofdmoot van zijn vrijwilligerswerk ligt nog altijd bij SKC Merwede/Multiplaat. Al bijna 60 jaar is Daan verbonden aan onze vereniging en vanaf zijn 15e jaar heeft hij onafgebroken vrijwilligerswerk gedaan tot op de dag van vandaag. Het was dan ook niet moeilijk om te besluiten mee te werken aan het lange traject van aanvraag voor een lintje tot de daadwerkelijke uitreiking vandaag. Vrouw Anneke en dochter Linda zijn dan ook vele uren in touw geweest om personen te benaderen om de aanvraag te ondersteunen en om samen met Renata in de stukken ,die er na de brand nog over zijn, te zoeken naar alles wat er over Daan te vinden was. Uiteindelijk heb ik als toenmalig voorzitter namens de gehele vereniging een ondersteuningsbrief geschreven. Hieronder een paar passages uit deze brief:

1938 – 1958 – 2018
Dit zijn belangrijke jaartallen in het vrijwilligersleven van Daan Struijk. In 1938 is de Sliedrechtse Korfbal Club Merwede opgericht. In 1958 is Daan Struijk op 10-jarige leeftijd lid geworden van SKC Merwede. In 2018 bestaat de vereniging dus 80 jaar en is Daan dan precies 60 jaar lid van deze vereniging en is dat dus ¾ van de leeftijd van Merwede! Op zijn 15e jaar is Daan begonnen met vrijwilligerswerk als Jeugdbestuurder. Sinds die tijd is hij onafgebroken voor de club zeer belangrijk in vele verschillende vrijwilligerswerkzaamheden. Om er een paar te noemen: Coach/trainer Senioren, Bestuurslid, Verslaggever van de wedstrijden voor Merweradio, Jeugdwedstrijdleider, Scheidsrechter Seniorenkorfbal en de laatste jaren tot op heden als trainer/coach voor het G-team (voor sporters met een verstandelijke beperking), materiaalman en lid van de Commissie Sportaccommodatie.

Daan heeft als ambassadeur van SKC Merwede er mede zorg voor gedragen dat de vereniging een grote sociale, maatschappelijke rol vervult binnen Sliedrecht maar ook daarbuiten. Het aan mensen zoals Daan te danken dat wij deze status hebben bereikt en zijn wij dankbaar dat hij ontelbare uren vrijwillig beschikbaar is voor de vereniging. Dit is dan ook de reden waarom wij, als gehele vereniging, het verzoek om Daan Struijk koninklijk te onderscheiden van harte ondersteunen. Een persoon die zich al zo lang belangeloos en met veel overgave inzet om SKC Merwede succesvol te maken op allerlei terreinen verdient niet anders dan een lintje in 2018!

Na Arend van der Waal is Daan binnen onze vereniging het tweede lid beloond met deze prachtige onderscheiding die niet beter terecht had kunnen komen. Nogmaals, van harte gefeliciteerd namens de gehele club!

Rick Landa
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca