Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

Het belang van de warming-up

  GEPUBLICEERD OP   10 MEI 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Tijdens de trainersbijeenkomst op 06-09-2017 is er vanuit het jeugdbestuur besloten dat er per direct een gestandaardiseerde warming-up dient te worden uitgevoerd door alle jeugdteams behorende tot het Joint Forces blessurepreventieprogramma. De warming up bevat diverse oefenvormen voor het versterken van de knieën en de rompbalans, om zodoende de kans op knieblessures te verkleinen. Het is namelijk bewezen dat het 2-3x per week trainen (10-30minuten) van de stabiliteit en kracht van de romp, bil- & bovenbeenspieren de kans op kruisbandblessures met 50-70% reduceert.

Als vervolg op deze warming up en na aanleiding van de eerder gegeven presentatie tijdens de trainersbijeenkomst hebben SKC Merwede/Multiplaat en Balans Centrum voor Gezondheid en Bewegen (proef)veldtesten op de club afnemen. Hierbij zijn de D-teams als proef gestart met de uitvoering van de veldtesten, die geldt als screening van jonge sporters met een verhoogd risico op het verkrijgen van een kruisbandblessure en of zwaar knieletsel.
Vanaf het seizoen 2018/2019 is het mogelijk de bedoeling dat alle teams in de categorie 12 t/m 19 jaar worden gescreend. Dit zal dan na de zomerstop vanaf medio aug-sept’18 plaats gaan vinden.

De veldtest (screening) geeft een voorspellende uitkomst t.a.v. het al dan wel of niet in aanmerking komen voor vervolgtesten op de praktijk. Na het vervolgonderzoek zullen gescreende speler(s) met een verhoogd risico een extra trainingsprogramma aangeboden krijgen onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut, die zowel op de praktijk als op de club dient te worden uitgevoerd gedurende een periode van min. 6 weken.

We hopen dat jeugdspelers, ouder(s) en trainers/coaches zich bewust worden van de gevolgen van het oplopen van een zware knieblessure op een jonge leeftijd. Zodoende hoopt SKC Merwede/multiplaat op een adequate manier in te spelen op o.a. blessurepreventie, spelplezier en gezondheidsbevordering.

Om trainers/coaches te helpen bij het implementeren van de warming-up is er de Joint Forces-app te downloaden, waar je met een persoonlijk account gebruik van kunt maken. Hierin staan o.a. voorbeeldvideo’s verwerkt van de uit te voeren warming-up.
Voor meer informatie en of overige vragen kunt u terecht bij Nicoline Grootenboer of breng een bezoek aan de website van Joint Forces, www.jforces.nl.

Namens het Join(t) Forces team van Balans.Balans Centrum voor Gezondheid & Beweging
Wilhelminastraat 69a, 3361 XV Sliedrecht
tel. 0184-414942Warming-up opstelling:
- 5 paar pionnen (5-6 meter naast elkaar)
- 2 rijtjes pionnen op startpunt, 2 pionnen (3/6/9/12m.)
- 2 rijtjes
- 6 meter tussenruimte houden
 -Start met 2x looppas om de pylonen
- Heenweg loopvorm uitvoeren volgens protocol. Terugweg
  eigen invulling door trainer/leider mogelijk o.a. kruispas etc.
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca