Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

VOORKOM BLESSURES DOOR EEN GOEDE WARMING-UP

  GEPUBLICEERD OP   15 AUGUSTUS 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Vanaf september 2017 is SKC Merwede/Multiplaat in samenwerking met gezondheidscentrum Balans gestart met het inspelen op blessurepreventie bij de jeugd. Het Join(t) Forces blessurepreventieprogramma is destijds begonnen.

Dit programma bevat een gestandaardiseerde warming-up met daarin diverse functionele kracht- & stabiliteitsvormen om de kans op o.a. knieblessures te verkleinen. Het is namelijk bewezen dat het 2-3x per week trainen (10-30 minuten) van de stabiliteit en kracht van de romp, bil- & bovenbeenspieren de kans op o.a. kruisbandblessures met 50-70% reduceert.

Het jeugdbestuur wil daarom dat alle jeugdteams vanaf de D t/m A deze warming-up uitvoeren. Dit artikel geldt als reminder voor trainers/coaches om hierbij o.a. gebruik te maken van de Join(t) Forces-app. Deze app is gratis te downloaden en hier kun je met een persoonlijk account op inloggen. In de app staan o.a. voorbeeldvideo’s van de uit te voeren warming-up, waardoor het implementeren van de warming-up binnen de vereniging een stuk eenvoudiger wordt.

Na de zomerstop wordt er vaak hard en veel getraind ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de zomerstop maken de meeste kinderen in deze leeftijdscategorieën wederom een grote groeiperiode door, omdat het lichaam door meer rust hier de tijd voor heeft. Zorg daarom voor een goede verdeling van de trainingsintensiteit, zodat pijnklachten door overbelasting niet voor aanvang van het seizoen al ontstaan.

Indien je nog geen gebruik van de Join(t) Forces-app kunt maken, meld dit dan even aan Nicoline Grootenboer. Ook nieuwe trainers en coaches dienen zich hiervoor te melden. De warming up is onderdeel van het plan om jeugdspelers beter te laten ontwikkelen en op te leiden binnen de vereniging met minder kans op blessures, waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan gezondheid, prestatiebevordering en spelplezier.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Joint Forces www.jforces.nl. Klik hier voor een uitleg van de warming-up.

Met sportieve groet,
Het Join(t) Forces team van Balans


Balans Centrum voor Gezondheid & Beweging
Wilhelminastraat 69a
3361 XV Sliedrecht
tel. 0184-414942
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca