Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

KUNSTGRAS: VORDERING EN VELDINDELING

  GEPUBLICEERD OP   21 AUGUSTUS 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Het zal niemand ontgaan zijn, de aanleg van het nieuwe kunstgras is in volle gang. De vorderingen lopen conform een planning, waar opleverdatum 31 augustus in vastgelegd is. Alle partijen doen er alles aan om dat te realiseren. Daan Struijk en Ad de Waard houden afwisselend tijdens de vorderingen van de aanleg dagelijks een vinger aan de pols bij zowel de aannemer als de gemeente. Als de zaken volgens plan blijven verlopen kunnen er vanaf 1 september de eerste wedstrijden op het veld gespeeld worden. De eerste officiële KNKV-wedstrijden worden vanaf 8 september gespeeld.

De nieuwe drainage is als eerste in het veld gelegd. De tegelrand om het hele veld is opnieuw uitgelijnd en aangelegd. Men is het veld deze week nog aan het egaliseren, er moet een hoeveelheid grove lavasteen aangebracht worden om het gehele oppervlak weer op gelijke hoogte te krijgen. Daarna wordt een fijne lavalaag aangebracht om de stabiliteit te garanderen. Als laatste brengt men een dempende laag met daarop het kunstgras. Alles volgens de NOC*NSF-eisen, volgens deze normen zal het veld ook gekeurd worden.

Het nieuwe veld is op basis van de nieuwe veldafmetingen 40x20meter ingedeeld. Op deze velden spelen teams vanaf de D. De D op korven van 3 meter, C en hogere teams op 3,5 meter.
De velden 1 t/m 4 krijgen vaste grondpotten en de bekende ovalen in de velden.


De bij de grondpotten behorende vaste palen zijn inmiddels besteld en hopen we bij aanvang van de competitie ook beschikbaar te hebben om te gebruiken. Om deze palen op te bergen zijn er voorzieningen nodig. Gelukkig zijn erin dat soortgevallen binnen de club mensen die gelijk naar een oplossing zoeken. Arjan van Eijl en Daan Struijk zijn alweer druk bezig om ook dit binnen enkele weken geregeld te hebben. Optimaal zal het niet zijn, want de berging is nu eenmaal niet groter. Laten we daarom met elkaar zorgen dat het netjes en opgeruimd blijft.

Dug-outs voor het hoofdveld zijn een lang gekoesterde wens, ook daar zijn deze zomer mensen mee aan de slag gaan. We hopen dat deze vanaf de eerste speeldag in gebruik genomen kunnen worden.

Het scorebord heeft inmiddels een andere positie gekregen. Voor de vakantie had Martin Lemmen in korte tijd een flinke ploeg krachtpatsers bij elkaar gevonden, is het bord verhuisd naar de huidige positie en is het tegelwerk weer dichtgemaakt. Leuk om met zo’n groep bezig te zijn en de nodige zaken te realiseren!Het nieuwe gras vraagt ook onderhoud. Zo moet het bijvoorbeeld een aantal keren per seizoen geborsteld worden. Hiervoor is het nodig dat de voetstukken van de losse palen aan de kant van het veld gezet worden. Dus elke avond moeten de losse voetstukken naar de rand van het veld.

Ook voor het opbergen van de ballen vragen we wat meer aandacht. De ballennetjes zijn gekocht zodat de ballen in het net mee naar het trainingsveld kunnen worden genomen. Als we dan niet alle ballen nodig hebben kunnen niet gebruikte ballen in het net worden gedaan zodat ze niet gaan zwerven door de wind en dat spelers van andere ploegen daarmee gaan ballen. Na de training kan je ook gelijk zien of alle ballen weer terug de berging ingaan. Het afgelopen seizoen waren er weer ballen weg zo lag er bij een D ploeg slechts 1 bal in het vak. We weten dat het opbergen in de vakken van de ballen in het net even wat lastiger is, maar dat neemt niet weg dat het gebruik ervan wel moet.

In de toekomst zal er meer moeten gebeuren om onze accommodatie, veld, kantine en kleedkamers op niveau te houden (of te krijgen). Met elkaar en voor elkaar wordt er gewerkt aan een prachtige accommodatie!

We houden u op de hoogte omtrent de ontwikkelingen op facilitair gebied.

Met vriendelijke groeten,
Kees Cleton
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca