Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

VERDIEND GEWONNEN VAN TJOBA

  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - TJOBA 1     |  UITSLAG 26-19  |  MEER NIEUWS..  
     
  Na een zeer spannend einde van de wedstrijd van Merwede/Multiplaat 2, die eindigde in 23-22 voor de thuisploeg, is het de taak aan het eerste team om in Sporthal de Stoep de punten te pakken tegen Tjoba 1.

Merwede/Multiplaat 1 begint goed aan de wedstrijd met direct in de eerste minuut een doelpunt van Rosanne. Na een aantal minuten met aan beide kanten veel kansen waaruit niet gescoord wordt, maken doelpunten van Eveline en Steven er 3-0 van. Vanaf dat moment begint Tjoba ook mee te scoren. Met een schitterend uitgespeelde doorloop weet Tessa vervolgens het gat verder te vergroten naar vier doelpunten en het schot van Vincent zorgt voor een stand van 7-2. Merwede/Multiplaat laat veelzijdig spel zien; zo weet Tessa te scoren uit een vrije bal, maakt Dennis een mooie doorloop en vallen de schoten van Steven goed. Tjoba blijft echter ook mee scoren en als de rood-witten vanaf 10-5 lastiger tot scoren weten te komen, zien zij hun kans om het gat te verkleinen. Met drie doelpunten op rij aan de kant van Tjoba komen ze terug tot 10-8. Gelukkig raken de Merwedianen hier niet door van slag en blijven zij volop kansen creëren. De strijdlust wordt beloond met een doelpunt van Mariëtte, nog een vrije bal van Tessa en net voor rust een prachtige omdraaibal van Rosanne. Met opnieuw vijf punten verschil zoeken beide teams de kleedkamer op.

Direct na de rust krijgt Merwede/Multiplaat een strafworp tegen, waar Tjoba goed gebruik van maakt. Dit wordt goed gemaakt door Tessa, die met nog een paar seconde op de schotklok een kort schotje weet te maken. Ook Ramon is goed op schot, want door drie doelpunten uit zijn handen en twee doelpunten aan de kant van Tjoba loopt Merwede/Multiplaat verder uit: 17-11. Merwede is op dreef en weet nog drie schoten te maken, maar komt daarna in een fase waarin het scoren iets lastiger gaat. Aan de kant van Tjoba vallen de doelpunten wel, maar het verschil blijft zo’n zes doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Een strafworp afgemaakt door Twan, zorgt voor een stand van 22-16. Na een schot van Steven en een slim uitgespeelde vrije bal aan de kant van Tjoba, lopen de Merwedianen uit door een doorloop van Eveline en direct daarna een schot van Anne Marie. Tjoba weet ook nog twee keer de korf te raken, maar in de laatste seconden maakt Dennis het af met een schot, wat zorgt voor een eindstand van 26-19.

Een goede wedstrijd van de Merwedianen; veelzijdig spel en gevaarlijk over alle schijven. Verdiend gewonnen dus! Volgende week speelt het 1e opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Rust Roest 1. De wedstrijd begint om 18.45 uur in Sporthal de Stoep.

Merwede/Multiplaat - Tjoba
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca