Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 01-12-2018

GEPUBLICEERD OP   2 DECEMBER 2018  |  MEER NIEUWS..

Wat hebben onze jeugdteams deze zaterdag gedaan? Deze week in de spotlight: Merwede/Multiplaat E1, D4 en C2.

Merwede/Multiplaat E1
Omdat de E1 op het veld kampioen is geworden, spelen ze in de zaal in de hoogste E-klasse met alle toppers uit de regio. Vorige week werd nipt met 9-8 van DeetosSnel E1 verloren. Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen GKV E1 op het programma. Een mooie kans om punten te pakken.

Merwede startte erg goed, er werd heel scherp geschoten en verdedigend werden er weinig fouten gemaakt. Na 10 minuten stond er een stand van 7-2 op het scorebord. Het tweede kwart verliep op een vergelijkbare wijze met een ruststand van 14-3 als gevolg. Het was erg mooi om te zien dat de spelers elkaar goed wisten te vinden. Iedereen heeft een paar keer gescoord en alle spelers hebben ook meerdere assists op de naam. In de tweede helft was er iets minder focus en scherpte en de tegenstander ging ook anders spelen. Dit betekende dat er wat minder werd gescoord, maar na het laatste fluitsignaal stond er een hele mooie 22-4 op het scorebord.

Al met al een superprestatie bij de eerste zaalwedstijd in De Stoep, waar het hele team een mooie bijdrage aan heeft geleverd. We zijn klaar voor 2018 en gaan in januari weer vol aan de bak.

Merwede/Multiplaat D4
Op zaterdag 1 december stond om 10.00 uur in sporthal De Stoep Merwede/Multiplaat D4 - Oranje-Wit D4 op het programma. Na in het buitenseizoen twee wedstrijden van dit team op een ongelukkige manier te hebben verloren, wilden de kinderen dit seizoen hun revanche.

Na de bespreking liepen de kinderen (met een kleine dosis sinterklaasspanning in het achterhoofd) het fluitsignaal tegemoet. Helaas bleek snel dat Oranje-Wit goed op elkaar was ingespeeld, misschien wel beter dan Merwede. De eerste 10 minuten kwam Oranje-Wit door het goed verdedigen van de kinderen van Merwede niet tot scoren, helaas lukte dit hierna wel en toen vielen de doelpunten snel. Na goed samen te spelen kwam Merwede na een goed schot nog wel los van de 0. Toch verloor Merwede met 1-8. Al met al verdedigend gezien een goede wedstrijd, maar helaas door weinig kansen de wedstrijd verloren.

Merwede/Multiplaat C2
Na een glansrijke overwinning op Albatros C3 (3-14) stond afgelopen zaterdag KeepFit C1 op het programma voor Merwede/Multiplaat C2. Beide teams waren elkaar nog niet eerder in het seizoen tegengekomen. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor KeepFit. De ploeg had veel lange dames en een loepzuivere heer in de gelederen. Laatstgenoemde liet de eerste 5 minuten zich gelden met 2 mooie afstandsschoten.

Merwede kon niet voorkomen dat het 0-3 werd. Toch kwam de ploeg door veel diepgang beter in haar spel. Na een kwartier spelen resulteerde dit in een mooi afstandschot van Myrthe: 1-3. Helaas viel op slag van rust de 1-4, waarmee beide ploegen aan de thee gingen.

In de rust werd besproken dat er sneller op elkaar aangesloten moest worden. Daarnaast kwam Merwede voor rust lastig tot schot, doordat Keepfit zowel bij het uitwerken van de bal, als in de aanval veel druk op de bal gaf. Daarom werd er afgesproken dat er in de tweede helft ook meer op de doorbraak gespeeld zou worden.

Merwede/Multiplaat begon niet scherp aan de tweede helft en kreeg net als in de eerste helft binnen 5 minuten 2 doelpunten om haar oren. De ploeg ging echter niet bij de pakken neer zitten en wist zich te herpakken. Halverwege de tweede helft scoorde de ploeg in een mum van tijd 3 keer achter elkaar. Daarbij was met name de 4-6 van Liam een aanval uit het boekje. De spanning in de wedstrijd was terug. Hoewel de ploeg hard werkte om de aansluitingstreffer te vinden, slaagde zij er door onrustig spel helaas niet in om nog een doelpunt te maken. Bovendien wist KeepFit nog 1 maal de korf te vinden. Daarmee bepaalde zij de uitslag op 4-7.