MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST SPANNEND DUEL

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - RUST ROEST 1     |  UITSLAG 26-27  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag speelden de Merwedianen een thuiswedstrijd tegen Rust Roest uit Eindhoven. Na 2 winstpartijen was het noodzaak om ook de derde wedstrijd winnend af te sluiten om zo goed te starten in deze zware competitie.

Middels 2 mooie schoten van Dennis van Eijl startte Merwede/Multiplaat voortvarend aan de wedstrijd. De merwedianen hadden moeite om grip op de wedstrijd te pakken en langzamerhand pakte Rust Roest de overhand. Nadat de gasten naast Merwede/Multiplaat waren gekomen bij een stand van 4-4, namen zij het initiatief door een gat te slaan van 3 punten (7-10). De rood-witten konden dit gat niet dichten en vooral de dames van Rust Roest zorgden met doelpunten ervoor dat het gat bij rust nog steeds 3 punten was. De ruststand was 10-13.

Na de rust kwamen de merwedianen goed het veld in en konden, door onder andere 2 schoten van Steven Bakker bij een stand van 16-16, naast Rust Roest komen. De rest van de wedstrijd was veelal hetzelfde beeld. Rust Roest nam een voorsprong en Merwede liep gedurende de 2e helft achter de feiten aan. In de laatste minuten wist Merwede wederom op gelijke stand te komen, alleen kwam het laatste doelpunt van de wedstrijd echter uit handen van een speelster uit Eindhoven. De scheidsrechter floot af bij een stand van 26-27.

Aankomende zaterdag speelt Merwede/Multiplaat een uitwedstrijd tegen de buren uit Hardinxveld. Vriendenschaar heeft als enige team uit de competitie de eerste drie wedstrijden gewonnen en Merwede moet dus winnen om de aansluiting bovenin te houden. Aanvang wedstrijd: 17:55.