BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 15-12-2018

GEPUBLICEERD OP    18 DECEMBER 2018  |  MEER NIEUWS..

Wat hebben onze jeugdteams deze zaterdag gedaan? Deze week in de spotlight: Merwede/Multiplaat B2 en E4.

Merwede/Multiplaat B2
Na twee wedstrijden gewonnen te hebben, was het tijd voor het spelen van de derde wedstrijd van dit seizoen. In de bespreking hebben we onze tactieken voor zowel aanval als verdediging doorgenomen. Rode draad hier in was spelen als een team en vechten voor elkaar.
We hebben namelijk de afgelopen twee wedstrijd gezien dat dit ons winst kan opleveren. !
Iedereen was het hiermee eens. We hadden er zin in!!

We begonnen de wedstrijd, zoals besproken, strijdlustig. Door hard te werken voor elke bal en
goede kansen te creëren konden we al snel een voorsprong pakken op Albatros. Het team liet zien wat ze de afgelopen tijd allemaal geleerd hadden. Baltempo was hoog en goede aanvallen resulteerde in doelpunten. Ontzettend leuk om te zien.
Waar Albatros het ons de eerste 20 minuten niet heel moeilijk kon maken, was dit de laatste 5
minuten van de eerste helft wel het geval. Albatros werd feller en wij, Merwede B2, wisten even niet zo goed hoe hier mee om te gaan.
Gelukkig was het dan ook tijd voor rust.

In de rust hebben we besproken wat voor leuks en goeds we gezien hebben in de eerste helft,
maar ook hebben we de laatste 5 minuten even kort geanalyseerd. Het leek alsof de strijdlust weg was en het creëren van aanvallen ging erg moeizaam. Het team was het hiermee eens en gaven eigenlijk allemaal aan het even kwijt te zijn. Overvallen door de felheid van Albatros, vooral in de verdediging. We hebben in de rust mekaar opgepept en besproken wat we moesten doen om die goede mindset weer te krijgen. Iedereen zei eigenlijk gelijk, weer vechten voor elkaar en hard werken voor elke bal. En vooral ons eigen spel spelen!

Met een goed gevoel en nog steeds een goede voorsprong op Albatros begonnen we aan de
tweede helft. Albatros wisselde wat spelers, die nog meer felheid met zich meebrachten en van grote afstand er een aantal doelpunten in schoten. Dit was even schrikken geblazen. We kwamen helaas ook niet meer in ons eigen spel en moesten hard werken om niet zelf op achterstand te komen. Door hard werken en een goede laatste acties kwamen we gelukkig in de laatste paar minuten op een gelijk spel.

Een terechte eindstand voor de wedstrijd die we gezien hebben. Na de wedstrijd weer even kort geëvalueerd met zijn allen. Conclusie: We zijn al flink gegroeid. Nu leren van deze wedstrijd en verder bouwen op de mooie dingen die we gezien hebben!

Merwede/Multiplaat E4
Merwede/Multiplaat E4 speelde deze week een uitwedstrijd tegen Korbatjo E2. In deze wedstrijd, die om 13:00 van start ging in De Boogaard in Oud-Beijerland, starte de E4 moeizaam en hadden we wat moeite om op te starten waardoor we met 4-1 achter kwamen.
Maar doordat we sterk verder gingen in het tweede kwart kwamen we terug en door een klein gelukje kwamen we net voor rust met 5-4 voor. Na rust gingen we sterk verder waardoor we met een paar doelpunten voorsprong het laatste kwart in gingen waar het nog spannend werd toen ze gelijk scoorde maar doordat we zelf snel er achteraan scoorde wisten we dat we deze wedstrijd de punten binnen gingen halen.