BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 02-02-2019

GEPUBLICEERD OP    4 FEBRUARI 2019  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag kwamen er weer veel jeugdteams in actie. Lees hieronder hoe de wedstrijden van Merwede/Multiplaat B3, C3, C4 en F2 verlopen zijn.

Merwede/Multiplaat B3
Zaterdag 2 februari speelde Merwede/Multiplaat B3 een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar B2. Bij de uitwedstrijd werd helaas verloren, dus de spelers wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. De gasten uit Hardinxveld scoorden in de eerste helft veel doelpunten ondanks het goede verdedigende werk van de spelers van de B3. Helaas lukte het minder goed om zelf doelpunten te maken en dus liep Vriendenschaar verder uit. In de rust zijn er verschillende punten besproken en deze zijn in de tweede helft goed uitgevoerd. Door middel van goed verdedigend werk en door mooie doelpunten van Femke en Tessa, speelde Merwede/Multiplaat een goede tweede helft. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6-13 verloren. Als het spel van de tweede helft ook in de komende wedstrijden wordt opgepakt, dan gaan er zeker nog wedstrijden gewonnen worden. Als laatste wil ik nog even de vele invallers bedanken die wekelijks meedoen. Het is erg fijn om te zien dat veel kinderen bereid zijn om vaak nog een helft mee te willen doen na of voor hun eigen wedstrijd. Bedankt daarvoor!

Merwede/Multiplaat C3
Afgelopen zaterdag speelde Merwede/Multiplaat C3 wederom tegen Vriendenschaar C3, dit keer in sporthal De Stoep. Het thuisspelende team is het seizoen goed begonnen en speelt bovenin mee om de punten. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was daarom ook belangrijk om aan te blijven sluiten bij de koploper.

Na een spannende eerste helft waarin veel kansen werden genomen, maar waar relatief weinig doelpunten vielen, ging Merwede/Multiplaat C3 met een 3-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft bleven de doelpunten gelijk oplopen, maar was het uiteindelijk Vriendenschaar C3 die aan het langste eind trok. De wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef werd afgesloten met een eindstand van 5-6 in het voordeel van Vriendenschaar C3.

Merwede/Multiplaat C4
Afgelopen zaterdag mocht de C4 op bezoek bij PKC. Een bekend team. De kinderen wilden heel graag winnen, maar hadden er moeite mee om het te laten zien in de eerste helft. Plaatsfouten en geen concentratie waren de oorzaken. In de rust stond het nog 4-1, dus dat viel wel mee. In de rust is er geprobeerd de kinderen op te jutten voor de tweede helft. In de tweede helft ging het al een heel stuk beter. De kinderen waren veel gemotiveerder en gefocust op de winst, wat echt super goed was! Uiteindelijk is de eindstand 7-4 geworden, maar nog steeds een super goede tweede helft waar we zeker verder mee kunnen!

Merwede/Mulitplaat F2
Afgelopen zaterdag stond de returnwedstijd PKC F2 - Merwede/Multiplaat F2 op het programma. Voor Merwede/Multiplaat F2 is PKC F2 zeker geen onbekende.
In het veld seizoen troffen beide ploegen elkaar namelijk al twee keer en eindigede beide op de eerste plaats. De thuiswedstrijd op 24 november werd helaas verloren met 4 – 14. Merwede/Multiplaat was daarom ook extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten.

Begin opstelling: Jin, Vlinder, Nathan en Xander
Wissel: Joris.

Merwede/Multiplaat begon gretig aan de wedstrijd en wilde te snel scoren waardoor de eerste paar kansen mis gingen. PKC antwoordde direct en kwam met twee mooie doelpunten al gauw op een 3-0 voorsprong. Joris kwam daarom al snel in als 'superspeler' waardoor Merwede/Multiplaat een speler meer in het veld had. Xander opende voor Merwede/Multiplaat de score en bracht de stand terug op 3-1. PKC liep daarna verder uit met een rustand van 10 – 6 tot gevolg.

Na de rust pakte Merwede/Multiplaat de draad goed op en werd er door het hele team uitstekend verdedigd. Met een aantal mooie afstandschoten werd de score al snel terug gebracht tot twee punten verschil. Net voor het einde van het derde kwart bracht PKC de score weer op 12-9 waardoor Merwede/Multiplaat weer met de 'superspeler' erin aan de laatste tien minuten van de wedstrijd begon. Na een mooie afvang van Vlinder opende aanvoerster Jin de score. Bij een stand van 12 -12 en met nog maar drie minuten te spelen miste PKC twee belangrijke kansen. Xander besliste daarna de wedstrijd door twee keer uit een snel opgezette aanval te scoren. Met als eindstand 12 -14 tot gevolg. Een prachtig resultaat voor Merwede/Multiplaat F2.

Na de wedstrijd werden ook de stafworpen met 5-9 gewonnen. Het was leuk om te zien dat een aantal kinderen de strafworpen onderhands namen. Hier wordt de laatste tijd hard op getraind. Het was een leuke wedstrijd waarbij iedereen goed speelde. Prachtig om te zien hoe ze terug kwamen in de wedstrijd en deze konden omzetten in winst. Goed gedaan F2!