Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

LEON IN ACTIE TIJDENS NK VOOR D1 HOODFKLASSE

  GEPUBLICEERD OP    7 APRIL 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Waar voor de meeste ploegen een rustige zaterdag op de planning stond met een oefenwedstrijd, een zaterdag geen korfbal of golfles, had Leon als scheidsrechter nog een belangrijke dag.

Hij heeft een uitnodiging ontvangen om te komen fluiten tijdens het NK voor de D1 hoofdklasse wat bij Deetos/Snel op 6 april werd gehouden. Zo’n dag betekent veel voor spelers, coaches, trainers en supporters en je bent dus ook heel belangrijk als scheidsrechter.

Je wordt ’s morgens al op tijd verwacht om een briefing met alle scheidsrechters bij te wonen. Hier wordt de dag besproken. En de puntjes worden op de i gezet. De eerste wedstrijd die Leon mocht fluiten was uit poule A: LDODK tegen Oranje Wit. Deze wedstrijd werd overtuigend door LDODK gewonnen met 8-2. Daarna volgde een wedstrijd uit de andere poule : De Meeuwen – PKC. Deze wedstrijd waren er supporters voor Leon en zij zagen Leon een prima wedstrijd fluiten. Hier moest voor Leon wel een goed resultaat uit komen. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door De Meeuwen met 8-3. De supporters van De Meeuwen waren ook bij dit toernooi zeer aanwezig.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld zijn wordt op basis van je beoordeling over de gefloten wedstrijden bepaald of je nog een wedstrijd mag fluiten en zo ja welke. En hieruit blijkt dat Leon zich goed heeft laten zien als scheidrechter. Hij werd gekozen om de wedstrijd om de 3e en 4e plaats te fluiten. In de strijd om de 3e en 4e plaats stonden Fortuna en KZ tegenover elkaar. Dit werd een hele spannende wedstrijd. De gemoederen aan de kant liepen hoog op. Ook dit kan je meemaken als scheidsrechter en dan moet je zorgen dat je je hoofd erbij houdt. Na de reguliere speeltijd was de wedstrijd onbeslist. Beide ploegen hadden vier keer gescoord. KZ werd uiteindelijk derde. Deze ploeg won van Fortuna met 5-6.

Het is natuurlijk super leuk dat Leon op dit toernooi heeft mogen fluiten en zo heeft gezorgd dat Merwede/Multiplaat deel heeft genomen aan het NK voor de Hoofdklasse D!

Leon als scheidsrechter op NK

Leon als scheidsrechter op NK

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca