GEPUBLICEERD OP   20 APRIL 2019  |  MEER NIEUWS..

Een ontzettend belangrijk onderdeel van Merwede/Multiplaat: onze korfballende jeugd! Wij zijn erg benieuwd hoe de ploegen het er vanaf gebracht hebben. Vandaag Merwede/Multiplaat C4, D3 en E1.

Merwede/Multiplaat C4
Afgelopen zaterdag heeft de C4 van Merwede tegen Vriendenschaar C3 gespeeld.
Aan het begin van de wedstrijd was Merwede C4 erg sterk, maar naarmate de wedstrijd vorderde en de temperatuur hoger werd, zag je aan beide ploegen dat het erg zwaar was om op dit tempo door te spelen.  De twee erg aan elkaar gelijke ploegen wisten het in de eerste helft te brengen tot een tussenstand van 4-4 . In de tweede helft wist Vriendenschaar zich goed te herpakken en het Merwede erg moeilijk te maken. Hierdoor lukte het Vriendenschaar om een ruime voorsprong te pakken die Merwede jammer genoeg niet meer recht kon zetten.
Ondanks het harde werk van Merwede C4 heeft Vriendenschaar C3 gewonnen met een uitslag 5-8 en dus twee punten mee naar huis genomen.

Merwede/Multiplaat D3
Zaterdag begon het buitenseizoen voor Merwede/Multiplaat D3 met een thuiswedstrijd tegen Triade D1. Triade begon sterk en zuiver, waardoor ze al gauw een aantal doelpunten verzilverden met doorloopjes. Merwede leerde hier snel van en kon zo dit scoren snel stoppen. Door goede aanvallen en mooie kansen liep de strijd in de eerste helft gelijk op.
Met een stand van 4-5 konden de kinderen eindelijk uitrusten in de rust, wat wel nodig was aangezien de zon zeer aanwezig was. Eenmaal opgeladen begon Merwede/Multiplaat D3 weer aan de tweede helft en pakten ze zelfs de 6-5 voorsprong! Helaas wist triade niet van opgeven en bleven zij ook strijden voor de punten. Hoewel het aantal kansen van beide teams ongeveer gelijk waren kon Triade toch meer doelpunten maken, waardoor de eindstand 6-8 is geworden.
Veel doelpunten en een interessante wedstrijd. Op naar de volgende wedstrijd die zaterdag 11 mei uit tegen GKV D2 gespeeld zal worden. Laten we hopen op weer een leuke wedstrijd!

Merwede/Multiplaat E1
Zaterdag 20 april stond de eerste veldwedstrijd van de E1 op het programma. Na een erg positieve afsluiting van het zaalseizoen met 4 punten uit 3 wedstrijden was het zaak om richting het veld deze lijn door te trekken. Op het veld speelt de E1 een klasse lager dan in de zaal daarom is de doelstelling om kampioen te worden. De tegenstander in de eerste wedstrijd was DeetosSnel E1, op papier de grootste concurrent. Na een oppeppende voorbespreking schoot Merwede flitsend uit de startblokken. Via mooie aanvallen en scherpe afronding stond er na 10 minuten een stand van 4-1 op het scorebord. Hierna zakte het niveau van het spel wat in. Het leek er op dat de spelers moeite hadden met het warme weer (23 graden om 10:30!) want er werd minder goed geplaatst en de afronden was ook niet super. Gelukkig was Deetos ook niet in supervorm vandaag. Het tweede en derde kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar DeetosSnel wist toch een puntje in te lopen. Het vierde kwart was Merwede weer beter bij de les en door twee mooie verre afstandsschoten leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Maar het liep toch anders, DeetosSnel zetten een slotoffensief in en liep in tot 1 punt verschil. Gelukkig bleef het hierbij en is het toch gelukt om de competitie optimaal te starten en is de E1 de trotse koploper na 1 wedstijd spelen. Het team kun nu gaan genieten van twee weken vakantie, waarna er 11 mei een uitwedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma staat.