Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 11-05-2019

  GEPUBLICEERD OP   12 MEI 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Een ontzettend belangrijk onderdeel van Merwede/Multiplaat: onze korfballende jeugd! Wij zijn erg benieuwd hoe de ploegen het er vanaf gebracht hebben. Vandaag Merwede/Multiplaat C1 & D2.

Merwede/Multiplaat C1
De C1 mocht het in de tweede wedstrijd opnemen tegen RWA C1. Een tegenstander die wij dit hele seizoen nog niet tegengekomen zijn. Vorige wedstijd werd helaas van Kinderdijk C1 verloren na een goede eerste helft. Vandaag moest de C1 laten zien dat ze dat ook in de tweede helft vol kunnen houden.

In de eerste aanval werd er gelijk een 1-0 voorsprong genomen. Het werd nog 1-1 maar daarna kon Merwede/Multiplaat door een aantal mooie aanvallen uitlopen naar 5-1! Helaas was de ploeg niet altijd helemaal scherp in de afronding en in de passing waardoor een grotere score voor rust uitbleef.

Na de rust knalde RWA de kleedkamers uit. In twee aanvallen werd er direct twee keer gescoord! Door een time-out van de coaches even het tempo uit de wedstrijd gehaald en moesten de koppen weer even op scherp gezet worden. Dit lukte zeer goed want na de time-out kon gelijk het gat weer naar 3 doelpunten gebracht worden. Uiteindelijk liep Merwede/Multiplaat verder weg en werd er een mooie 11-5 overwinning geboekt!

Merwede/Multiplaat D2
Op zaterdag 11 mei speelde de D2 de uitwedstrijd tegen ACKC D2. Merwede wist de 1e wedstrijd tegen Vriendenschaar te winnen, terwijl ACKC juist verloor van PKC. Vooraf was dus duidelijk dat we deze wedstrijd wel konden winnen. Dit moesten we helaas doen zonder een aantal vaste spelers (Milan, Jente, Niene en Esmee), maar gelukkig hadden we goede invallers!

Na de hele snelle 0-1 van Sem, liep Merwede rustig uit naar een 0-3 en 1-5 voorsprong. Er werden goede, snelle aanvallen gespeeld met veel kansen, terwijl de verdediging keer op keer de bal snel onderschepte. Dit zorgde ervoor dat Merwede kon gaan rusten met een 3-7 voorsprong. In de rust werd wel duidelijk gemaakt dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Eerder in het seizoen werd zo'n voorsprong weleens verspeeld, daarom moest er scherp worden begonnen in de 2e helft. Dit gebeurde ook. Jeftha scoorde al snel, waarna Sem met een mooi afstandsschot de score verder opvoerde. Na een fase met weinig doelpunten, ging het de laatste paar minuten toch snel met een paar prachtige doelpunten. Uiteindelijk floot de goed fluitende scheidsrechter af bij een 4-14 eindstand.

Een prima wedstrijd waarin zowel de aanval als de verdediging de taken goed uitvoerde! De volgende wedstrijd zal een spannende wedstrijd worden, thuis tegen medekoploper PKC!
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca