BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 25-05-2019

GEPUBLICEERD OP   26 MEI 2019  |  MEER NIEUWS..

Merwede/Multiplaat A3, B1, C2 en E4 namen het afgelopen weekeinde op tegen WION, Kinderdijk en Korbatjo. De wedstrijdverslagen lees je hieronder!

Merwede/Multiplaat A3
Voor de A3 stond er een belangrijke wedstrijd op de planning tegen WION, we konden namelijk het kampioenschap al veilig stellen. Vorige week speelden we ook tegen WION en toen werd er makkelijk gewonnen. Vooraf duidelijk gemaakt dat ze deze week misschien anders zouden spelen en dat we moesten bewijzen waarom wij op de eerste plaats staan. Het begin van de wedstrijd ging moeizaam, we creëerden genoeg kansen maar konden deze helaas niet afmaken. Na een goal van Lotte en Jeroen gingen we met een tussenstand van 2-2 de rust in. Na de rust leek de focus er weer wat meer in te zitten. Met goed verdedigend werk en doelpunten van Roy, Willemijn, Lisa en Gerard floot de scheidsrechter af bij een stand van 4-6. Kampioenen!

Merwede/Multiplaat B1
Afgelopen zaterdag stond voor de B1 de terugwedstrijd tegen Deetos B1 op het programma. Na een nederlaag in de heenwedstrijd een week eerder waren we met z’n allen er op gebrand om nu een goed resultaat te boeken. Dit resulteerde in een erg sterke eerste helft waarin beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren. Deze eerste helft werd afgesloten met een 5-5 tussenstand. Na rust kwamen we heel sterk de kleedkamer uit, wat snel resulteerde in een 7-5 voorsprong. Hierna begon Deetos een tandje bij te schakelen en kregen zij steeds meer grip op de wedstrijd. Waar wij uiteindelijk meer moeite kregen om tot kansen te komen, kon Deetos veel blijven herhalen. Uiteindelijk resulteerde dit in een 9-12 nederlaag. Volgende week gaan we op zoek naar sportieve revanche tegen SDO B1!

Merwede/Multiplaat C2
Afgelopen zaterdag troffen Merwede C2 en Kinderdijk C2 elkaar voor de zevende keer dit seizoen. Vorige week wist de sterrenformatie van Merwede C2 Kinderdijk met 17-6 te overklassen. Daarmee vestigde zij toen een nieuw doelpuntenrecord van dit seizoen.

In het zonnige Kinderdijk begon Merwede scherp aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten brachten zij de score op 4-0. De fase daarop werd gekenmerkt door het missen van vele kansen aan de zijde van de Merwedianen. Met veel diepgang in het spel en dreiging naar binnen wisten zij legio aan kansen te creëren. Hoewel alle ballen goed richting de korf gingen, leek een deksel op de korf te voorkomen dat Merwede verder uitliep. Desondanks was Kinderdijk niet bij machten om te profiteren van de stokkende scores bij Merwede. Dankzij goed verdedigend werk van Merwede gingen beide ploegen de rust in met een stand van 0-4.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld als dat van de eerste helft. Merwede was oppermachtig, creëerde legio aan kansen, maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Pas toen de tweede helft 10 minuten onderweg was, wist Merwede de 5-0 op het scorebord te zetten. In de laatste 15 minuten verslapte Merwede wat in de verdedigende druk, waardoor Kinderdijk met een aantal mooie zondagsschoten en een aantal strafworpen nog 6 keer wist te scoren. Tussen de scores van Kinderdijk door bleef Merwede echter veel kansen uit beweging creëren. Hierdoor kon zij met Kinderdijk mee blijven scoren. Hoewel de tweede helft uiteindelijk met 5-4 verloren werd, stapte Merwede wel met 6-9 van het veld af.

Volgende week zaterdag neemt Merwede C2 het om 12:40 op tegen Korbatjo C1. De heenwestrijd in Oud-Beijerland werd na een spannende strijd met 10-12 in het voordeel beslist van Merwede. Mochten de Merwedianen er zaterdag weer in slagen Korbatjo te verslaan, dan kunnen zij zaterdag 22 juni in een kampioenswedstrijd tegen ACKC C2 een leuk en leerzaam seizoenen bekronen met een kampioenschap.

Merwede/Multiplaat E4
Afgelopen zaterdag heeft de e4 tegen korbatjo uit tegen korbatjo gespeeld. De weeromstandigheden vielen nogal tegen en omdat het op gras was maakte dat het niet makkelijker. Omdat ze goed met elkaar speelden lukte het toch om in het eerste kwartje met 0-3 voor te komen. Om vervolgens met de rust 2-6 voor te staan. En het 3de kwartje was het wat lastiger om te scoren en kwam korbatjo dichterbij want na het 3de kwartje stond het 6-7. het laatste kwartje hebben wel heel erg goed gespeeld waarna we uiteindelijk met 6-12 hebben gewonnen.