Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 01-06-2019

  GEPUBLICEERD OP   06 JUNI 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Merwede/Multiplaat C3, en E2 namen het afgelopen weekeinde op tegen HKC en Kinderdijk. De wedstrijdverslagen lees je hieronder!

Merwede/Multiplaat C3
Afgelopen maandag speelde de C3 thuis tegen HKC C2. Het beloofde een spannende pot te worden, aangezien de C3 nog steeds in de race is voor het kampioenschap, maar in de uit wedstrijd niet van HKC wist te winnen.

HKC ging goed van start en maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Daarna ging het voor beide ploegen regelmatig op, werden er heel veel kansen genomen, maar bleven er helaas ook veel kansen onbenut. De ruststand, een 3-2 voorsprong voor Merwede/Multiplaat, geeft dan ook een vertekend beeld van hoe beide teams aan het spelen waren.

Na de rust was het Merwede/Multiplaat die aan het langste eind trok en door middel van een 8-5 overwinning wist het team zich naast koploper Juliana C2 te scharen. Zaterdag 15 juni speelt de C3 hun laatste wedstrijd uit tegen Juliana C2 en aangezien beide teams evenveel punten hebben behaald in de competitie, beloofd dit een waar kampioensduel te worden!

Merwede/Multiplaat E2
Op deze mooie zonnige dag de belangrijke uitwedstrijd tegen Kinderdijk E2. Bij winst zet Merwede/Multiplaat een grote stap richting een kampioenschap. Merwede/Multiplaat begint de wedstrijd als koploper. De opstelling van vandaag Loïs B., Ribas K., Tim vd H. (binnen E2 beter bekend als Timo) en reservespeler Bas B.. Tim F. begint op de bank. Het is zonnig en om 9:30 uur al 23 graden. Tot onze verrassing is de wedstrijd niet op het kunstgras maar op echt gras. Wordt dus hard werken.

De wedstrijd begint. De eerste kansen zijn voor Merwede/Multiplaat. Helaas krijgen we een strafworp tegen, maar deze wordt gelukkig gemist. Merwede/Multiplaat blijft aanvallen, maar de bal wil er niet in. Misschien dat de zon hierbij een hinderende factor is. Maar dan een overtreding op Bas. Strafworp voor Merwede. Maar ook deze wil er niet in. In de tegenaanval scoort Kinderdijk 1-0.

Merwede/Multiplaat voert de druk verder op. Het spel gaat over en weer. Vrije schietkans voor Timo, over. Tegenaanval van Kinderdijk, 2-0. Het spel van Merwede/Multiplaat moet sneller. Kinderdijk komt beter in de wedstrijd, zijn feller en Merwede/Multiplaat begint met zichzelf te worstelen. Ze kijken tegen de zon in, het is warm en de ballen willen er niet in.

In het tweede kwart komt Tim in de plaats van Bas. Coach Kees B. heeft zijn team nieuwe moed ingesproken, maar toch is het Kinderdijk die voortvarend van start gaat. Merwede/Multiplaat loopt achter zichzelf aan. Veel moeilijke ballen worden gegooid, maar vanuit het niets een mooie steekbal van Ribas op Loïs. Via de korf, mis. Doorloopbal van Ribas, via de rand, eruit. Merwede/Multiplaat zet Kinderdijk vast onder hun korf. De bal gaat sneller rond, maar Kinderdijk verdedigt goed. Je ziet Merwede/Multiplaat worstelen, want de ballen willen er niet in. Het is hard werken op het gras. Dan een bal van Ribas, hij gaat er in, 2-1. Maar helaas, de scheids had al gefloten. Het blijft 2-0. De bal is wel voor Merwede, maar gaat over.

Na de rust gaat het gelijk op. Maar toch is het Kinderdijk die 3-0 scoort vanuit een doorloopbal. Timo krijgt veel schietkansen. Maar tegen de korf, of via de rand eruit, net over.. De bal wil er niet in. De koppies gaan hangen. Kinderdijk wordt sterker. Speelt beter, alles lukt.
Stafworp tegen, 4-0. Daarna ook nog 5-0.

Tot slot het vierde kwart. Besef dat de wedstrijd verloren is, is daar. Maar we gaan voor de eretreffer. Eigen spel blijven spelen. Ribas komt erin voor Timo. Een mooie aanval van Merwede/Multiplaat. 5-1 door Loïs. Dan een snelle uitbraak, 5-2 door Loïs. Zou het dan nog kunnen? Gaat Merwede/Multiplaat terugkomen? Helaas weer een strafworp, 6-2 voor Kinderdijk. Merwede/Multiplaat vergeet te verdedigen en Kinderdijk loopt verder uit. Nog wel een mooie tegenaanval van Ribas, maar de eindstand wordt bepaald op 9-3.

Met deze uitslag is de spanning toegenomen in de poule. Drie clubs hebben nu 6 punten. Merwede/Multiplaat staat nog wel eerste vanwege een beter doelsaldo. 
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca