Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

HET ZIT ER WEER OP: PINKSTERKAMP 2019!

  GEPUBLICEERD OP   11 JUNI 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Het zit er weer op: Pinksterkamp 2019! We hebben er maanden naar uitgekeken en afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: we gingen met 56 jeugdleden en 18 leiding op Pinksterkamp! Helaas zit het er alweer op, maar wat was het leuk, wat hebben we veel gedaan en wat houden we er mooie herinneringen en vriendschappen aan over!

Vrijdag

Vrijdag vertrokken we vanaf de kantine richting een nieuw kamphuis in Loon op Zand. Nadat iedereen zijn kamer gevonden had en de bedden opgemaakt waren, was het direct tijd voor het eerste spel: het kennismakingsspel. Tijdens dit spel kwam iedereen erachter met welk groepje hij of zij de rest van het kamp zou strijden om de winst. Met leuke dansjes leerden we elkaars namen kennen. Na het kennismakingsspel stond er een spel in het bos op het programma, waar verschillende puzzels en opdrachten uitgevoerd moesten worden. Daarna werd de nieuwe leiding ontgroend, wat zoals gewoonlijk weer veel viezigheid opleverde, en werd de A-jeugd opgedeeld in de landmacht, marine en commando’s. Veel slaap hebben de meeste kinderen niet gekregen, want ’s nachts stond de dropping op het programma!

Zaterdag
Na een korte nacht werd iedereen gelijk goed gewekt door de ochtendgymnastiek. Daarna bracht een speurtocht alle groepjes bij de Loonse en Drunese duinen. Een mooi natuurgebied, waar iedereen lekker kon spelen. Na de lunch vond er in de duinen een spel plaats, waarbij je met hard rennen een voorsprong kon behalen voor deel twee van het spel: zoveel mogelijk woorden maken met bepaalde letters. De A-leden moesten in de duinen hun best doen geen sokken kwijt te raken. ’s Avonds stond er heerlijke friet op het menu. ’s Avonds werd er met blokjes een zo groot mogelijke toren gemaakt en de A-jeugd werd opgesloten in de escape room en de meeste hielden het niet schoon toen ze wisten te ontsnappen. Na een kampvuur met marshmallows en liedjes, zat de dag er weer op.

Zondag
Zondag stond in het teken van ‘Ik hou van Holland’! Heel het kamp kleurde die dag rood, wit, blauw en oranje. In de ochtend werd er provincie-mastermind gespeeld in het bos, ’s middags stond er een meerkamp op het programma, met allerlei spellen die in het teken stonden van Holland. Nadat iedereen zich helemaal volgegeten had aan de heerlijke Hollandse pannenkoeken, maakte iedereen zich op voor ‘Holland’s Got Talent’. De acts van verschillende jeugdleden, werden afgewisseld door leuke spellen bekend van ‘Ik hou van Holland’. Natuurlijk werd ook het lijflied van dit kamp ‘Kali’ opgevoerd en hard meegezongen. De keuze voor de jury was niet makkelijk, maar uiteindelijk ging de prijs naar Merel, Gaby, Tessa, Sofie en Marjolein met hun medley van K3! De dag werd afgesloten met het losgooien van de heupen tijdens de disco.

Maandag
Nadat de A-jeugd om half 6 uit bed getrommeld werd voor een bijzonder spelletje risk, waarbij de spieren twee uur lang zwaar op de proef werden gesteld, was het na het ontbijt alweer tijd voor het laatste spel van het kamp: het uitzwaaispel. Alle tassen werden weer ingepakt, kamers opgeruimd en de grote winnaar van het kamp werd bekendgemaakt. Na de lunch, met traditiegetrouw broodjes knakworst, konden we samen met de ouders terugrijden naar de kantine, om iedereen daar weer veilig en vermoeid af te leveren! Het was weer onvergetelijk!

Bedankt!
Dit kamp werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren; dankzij Vitamine Van Os groenten en fruit specialist, Albert Heijn, Jan Pannenkoeken & Deeg, Remia en Gouda’s Glorie heeft de gehele kampgroep kunnen genieten van heerlijk eten. Ook de ouders die hebben gereden en iedereen die boodschappen heeft ingeleverd willen we net als onze sponsoren bedanken.

Voor iedereen die mee is geweest
Ben jij mee geweest op kamp? Het is verstandig om nog even goed te checken op teken, aangezien we in een bosrijke omgeving zijn geweest en spellen in het bos hebben gedaan. Ben je spullen kwijt? In de kantine liggen de gevonden voorwerpen. Op naar volgend jaar!

Pinksterkamp 2019
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca