Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD - ZATERDAG 15 SEPTEMBER 2019

GEPUBLICEERD OP   15 SEPTEMBER 2019  |  MEER NIEUWS..

Deze week hebben we verslagen binnengekregen van Merwede/Multiplaat D3, C4 en F2!

Merwede/Multiplaat D3 - PKC D1
Een leuke wedstrijd op een zonnige dag. D3 had er duidelijk zin in, in de aanval waren er veel kansen waar uiteindelijk Fedde er 1 in schiet. In de verdediging werd hard gewerkt en de bal was daardoor steeds snel terug in het aanvalsvak. Na de wissel weet ook het andere vak te scoren, 2-0 door Joshua en 3-0 door Sharwijnie. Nog steeds veel balbezit. Na de rust probeert PKC aan te haken, er wordt 3-1 gescoord en bijna 3-2 maar gelukkig wordt deze goed verdedigd door Joshua en afgefloten door de scheids. In de laatste 12,5 minuut wordt er steeds bij balverlies door de aanval super sterk uitverdedigd waardoor de bal 8 van de 10 keer onderschept werd. En als de bal in de verdediging kwam werd deze ook snel weer onderschept en uitgewerkt. Hierdoor kon er nog 2x gescoord worden door Joshua en het laatste doelpunt was voor Tim waardoor de eindstand op 6-1 staat. Goed gedaan D3!

Merwede/Multiplaat D3

Albatros C4 – Merwede/Mutiplaat C4
Vorige week heeft Merwede/Multiplaat C4 nipt verloren. Voor een aantal kinderen was dit de allereerste korfbalwedstrijd en hebben ze het uitstekend gedaan! Maar ook de nieuwe kinderen wilde graag aan de overwinningen proeven. Dus werd er met volle moed en veel strijdlust gestart tegen Albatros die vorige wedstrijd ruim gewonnen had. Meteen aan het begin van de wedstrijd bleek al wel dat Albatros een sterke tegenstander was. Toch was het Merwede/Multiplaat dat als eerst op voorsprong kwam door de bal te onderscheppen in de aanval en een snelle pass richting de korf. Albatros maakte echter snel gelijk en vanaf dat moment was het telkens de ploeg dat op voorsprong kwam. Toch gaf Merwede/Multiplaat zich absoluut niet zomaar gewonnen. Want elke keer als Albatros de voorsprong pakte, scoorde Merwede/Multiplaat weer tegen. Zelfs toen Albatros een gaatje van twee doelpunten wist te maken (7-5), kwamen superknap terug tot 7-7. Helaas was het Albatros dat toch weer met één doelpunt voorkwam. Nog heel veel grote kansen gehad om gelijk te maken, maar helaas viel dat doelpunt niet meer. Ondanks dat we verloren hebben, zijn we supertrots op hoe er gespeeld is. Er is geknokt voor de punten, helaas viel de laatste kans niet. Volgende week krijgen we weer een kans tegen ACKC.

Merwede/Multiplaat F2 - HKC F3
Afgelopen zaterdag stond de wedstijd Merwede F2 tegen HKC F3 op het programma. Voor deze jonge kinderen van vijf en zes jaar oud is dit pas hun tweede competitiewedstrijd. Vorige week werd de competitie goed gestart door met 2-0 bij Vriendenschaar te winnen. Met aanvoerder Stijn, Cas, Damaris en Tess begon Merwede goed aan de wedstijd. Na drie minuten opende Cas met een mooi afstandsschot voor Merwede de score. HKC maakte net voor het einde van het eerste kwart gelijk. Waardoor de stand na tien minuten op 1-1 stond. In de tweede kwart kwamen Lisa en Lisa in het veld in voor Stijn en Cas. De bal werd door beide ploegen leuk over en weer gespeeld. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. Helaas voor Merwede scoorde de ploeg uit Hardinxveld waardoor we met 1-2 de rust ingingen. Na een lekker glaasje limonade begonnen beide ploegen weer aan de wedstrijd. Met in het veld Cas, Bram en beide Lisa’s. Het was leuk om te zien hoe beide ploegen de nodige kansen kregen. Helaas voor beide ploegen ging de bal er niet in. In het laatste kwart kwamen Stijn en Damaris weer het veld in. Maar zowel Merwede als HKC scoorden niet meer, waardoor de eindstand na 40 minuten spelen eindigde met een 1-2 in het voordeel van HKC. Door mooie doelpunten van Lisa, Lisa en Damaris werd de overwinning bij de strafworpen wel binnengehaald, met 4-3 stand in het voordeel van Merwede. Terugkijkend op de wedstijd zijn trainers Marjolein en Theo zeker trots op de jongste spelers van onze vereniging. Leuk om te zien hoe ze samen spelen en plezier maken. Ook scheidsrechter Olaf verdiend een dikke duim voor zijn geduld en speluitleg tijdens de wedstrijd.