Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 28-09-2019

GEPUBLICEERD OP   29 SEPTEMBER 2019  |  MEER NIEUWS..

Merwede/Multiplaat A2, C2, D2 en E3 namen het afgelopen weekeinde op tegen Sporting Delta, Juliana, Kinderdijk en Vriendenschaar. De wedstrijdverslagen lees je hieronder!

Merwede/Multiplaat A3
Afgelopen zaterdag stond voor Merwede/Multiplaat A3 een thuiswedstrijd tegen koploper Sporting Delta A3 op het programma. Vorige week werd ook al tegen deze ploeg gespeeld en toen verloor de A3 na een gelijk opgaande eerste helft, met 17-10. In deze wedstrijd was het spelverloop gelijk aan vorige week. Merwede/Multiplaat kon in de eerste helft blijven aanhaken, door verdedigend goed de opdrachten uit te voeren, alleen werden teveel kansen gemist om op voorsprong te komen. In de rust stond het 2-3. Voor Merwede/Multiplaat was het zaak om niet net als vorige week teveel te verslappen in de tweede helft. Gelukkig pakten alle spelers hun verdedigende taak goed op waardoor de koploper moeite had met het scoren van doelpunten. Aanvallend liep het Merwede helaas ook niet goed en werden mooie kansen onbenut. Sporting Delta kon door middel van een paar afstandsschoten verder uitlopen en wist uiteindelijk met 2-8 te winnen. Aanvallend lukte het vandaag helaas niet, alleen het was mooi om te zien dat binnen een week de verdediging veel beter op orde is en dat de spelers hard voor elkaar werkten.

Merwede/Multiplaat C2
Een week na een spannende thuiswedstrijd tegen Juliana die we met 1 punt verschil verloren, konden we gaan voor de revanche. De tactiek werd bepaald: we gaan niet wachten op de tegenstander en als een ‘diesel’ op gang komen maar vanaf de start gefocust aan de slag. De bal is van ons en we gaan scoren. Binnen 1 minuut toch even overrompeld door een 1-0 voorsprong van Juliana. Maar hierna kwam het initiatief bij ons te liggen. We kwamen voor te staan en domineerde de wedstrijd. In de tweede helft stonden we op een gegeven moment zelfs 3 punten voor. Helaas wist Juliana zich goed te herpakken en kwam langszij en zelfs met 1 punt voor 9-8! Bloedstollende momenten omdat we echt de wedstrijd naar ons toe wilde trekken. In de laatste 10 seconden wisten we toch nog de gelijkmaker 9-9 te maken.
Terugkijkend: ja, we hadden kunnen winnen. Tegelijkertijd twee teams die ontzettend aan elkaar gewaagd zijn. Allebei een puntje, allebei een beetje gewonnen! Trots en tevreden!

Merwede/Multiplaat D2
Deze zaterdag stond voor Merwede/Multiplaat D2 de uitwedstrijd tegen Kinderdijk D2 te wachten. Vorige week moesten ze ook al tegen elkaar, waarna de uitslag in een 8-3 winst in het voordeel van Merwede/Multiplaat eindigde. Een goed gevoel natuurlijk om mee te nemen naar het tweede duel. Kinderdijk opende de score, waarna Merwede/Multiplaat gelijk kon aanhaken. De score bleef gelijk op gaan tot de 3-3. Toen gaf Merwede D2 gas en wist het maar liefst nog vier keer te scoren tot het rustsignaal klonk. Ook de tweede helft bleef Merwede/Multiplaat doorzetten, waardoor het tot goed samenspel, leuke acties, sterke verdediging en scoren kwam. Ze lieten zich niet uit het spel halen en bleven de hele tweede helft sterk spelen, wat zeer leuk was om te zien. Het scoren ging snel en op de helft van het vierde kwart stond Merwede/Multiplaat D2 voor met 3-15! In het laatste gedeelte van de wedstrijd deed Kinderdijk wat terug door nog twee keer te scoren. Hierdoor was de eindstand uiteindelijk 5-15. Al met al een zeer goede wedstrijd van Merwede/Multiplaat D2, zowel fysiek als mentaal. Het leuke samenspel en de goede acties van de vorige wedstrijden hebben ze keurig doorgezet. Hopen dat deze lijn nog verder doorgetrokken wordt, want stuk voor stuk spelen de spelers mede daardoor leuke en goede wedstrijden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Korbatjo D1 op het programma. Korbatjo is onze directe concurrent en het belooft een leuke strijd te worden. Trotse coaches en vele complimenten naar alle spelers!

Merwede/Multiplaat E3
De belangrijkste wedstrijd voor Merwede/Multiplaat E3 van het nog prille seizoen. De tegenstander was Vriendenschaar, die de huidige nummer 1 positie bekleedt. Voor de E3 was het aanhaken of afhaken in de strijd om de (gedeelde) nummer 1 positie. De spelers waren gebrand om een goed resultaat neer te zetten na de verloren partij van vorige week tegen Vriendenschaar. Vanaf de start kregen we geen grip op het goede/felle spel van Vriendenschaar, waardoor Vriendenschaar al snel uit liep naar een riante voorsprong. Deze voorsprong was voor ons niet meer te repareren, waardoor Vriendenschaar met 2 punten uit loopt en voor ons het kampioenschap er niet meer in zit.. Ondanks dat zijn we hartstikke trots op de E3 dat ze door bleven gaan met korfballen en ze hun hoofden niet lieten hangen. Komende week staat de clash tegen PKC op het programma, waar het doel is om 2 punten uit te lopen op PKC en een grote stap te zetten naar de 2e plaats in de groep!