Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 30-11-2019

  GEPUBLICEERD OP   2 DECEMBER 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Merwede/Multiplaat A2 nam het afgelopen weekeinde op tegen Vitesse A2 en Merwede/Multiplaat F1 speelde tegen DSO.
Het wedstrijdverslagen lees je hieronder!

Merwede/Multiplaat A2
Na de sterke en gewonnen wedstrijd tegen SDO vorige week was het doel om deze lijn door te zetten tegen Vitesse A2 uit Barendrecht. Beiden ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd met redelijk wat doelpunten. De score liep gelijk op en de kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 9-10. Helaas kon Merwede/Multiplaat A2 de scherpte niet vast blijven houden en had de ploeg moeite met de afronding. Vitesse kon dit echter wel, waardoor de wedstrijd met 12-20 verloren werd. Volgende week zal iedereen er weer moeten staan voor een pittige wedstrijd tegen titelkandidaat HKC A1.

Merwede/Multiplaat F1
De spelers van Merwede F1 hebben er even op moeten wachten, maar vandaag was de eerste wedstrijd van het zaalseizoen een feit. Onze veldkampioenen treffen DSO als tegenstander. De 5 dames merken dat dit een snel spelend team is met een aantal jongens die een stukje groter zijn… Bovendien voert de fanatieke scheidsrechter het tempo op door iedere spelhervatting heel snel in te fluiten. Er moet dus heel rap worden omgeschakeld.

Fenna, Jayvaina, Emma, Laura en Veerle moeten er hard tegenaan in het veld! Gelukkig zijn er weer een drietal enthousiaste ouders meegereisd om het team aan te moedigen! Merwede gaat heel goed van start. De achterstand van 1-0 wordt snel weggewerkt door 2 mooie schoten van Fenna en een snel schot van Jayvaina. DSO speelt daarna weer snel over en als onze dames even met hun ogen knipperen wordt er een tegendoelpunt gescoord: 2-3. Jayvaina weet daarop de korf te vinden middels een heel mooi “vliegend” afstandsschot en ook Laura laat zien waar ze goed in is! De stand komt op 2-5.

De tegenstander zet geen superspeler in, maar weet toch te scoren. Dat stond Emma niet aan, zij sprintte naar de korf en kreeg de bal goed aangespeeld… weer een doelpunt! Helaas zakte Merwede F1 toen een beetje in. De spelers hadden moeite om de bal goed te plaatsen omdat er door DSO heel goed op de bal verdedigd werd. DSO wist bovendien de korf goed te vinden in deze fase van de wedstrijd, waardoor er een gelijke stand op het scorebord verscheen: 6-6. Merwede gaf weer even gas, de dames speelden snel over en er werden twee doelpunten gescoord! DSO gaf nog lang niet op en weer werd de stand gelijk: 8-8. De hartslag van coaches Vienna en Jessica was ondertussen flink gestegen…. Het tempo van de wedstrijd lag hoog, de vermoeidheid en de spanning nam toe. Helaas werd er eerst door onduidelijkheid in het voordeel voor de tegenstander een doelpunt gescoord. En vervolgens een onterecht tegendoelpunt, veroorzaakt door een foutje van de scheidsrechter (die overigens verder heel goed floot)… Deze pech liet de wedstrijd kantelen. Het was inmiddels 10-8, maar het kon nog alle kanten op. DSO wist de korf echter eerder te vinden dan Merwede: 11-8. Emma wist zich weer vrij te spelen en schoot de bal er kordaat in! Dat gaf Merwede hoop en Veerle wist ook een zuiver schot te lossen: 11-10 met nog een paar minuten op de klok! Deze zelfde dames hadden beiden nog een mooie schotkans, maar helaas hadden ze dit keer geen geluk. In de laatste seconden van de wedstrijd speelde DSO de bal nog 1 keer naar voren en werd de wedstrijd beslist. Einduitslag: 12-10.

Jammer dat Merwede F1 geen punten mee naar Sliedrecht kon nemen, maar wat hebben de dames hard geknokt! Na afloop werden er ondanks het verlies toch medailles uitgedeeld. Deze hadden de spelers nog tegoed vanwege het veldkampioenschap. En daarom konden ze toch met een trotse glimlach naar huis!

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca