BLIK OP DE JEUGD:  18-01-2020

GEPUBLICEERD OP   23 JANUARI 2020  |  MEER NIEUWS..

Wat hebben onze jeugdleden gedaan afgelopen zaterdag? Je leest het in de rubriek 'Blik op de jeugd'. Deze keer het wedstrijdverslag van de D2 en de A3.

Merwede/Multiplaat D2
Afgelopen zaterdag heeft Merwede/Multiplaat D2 een thuiswedstrijd gespeeld tegen Albatros D3. Vooraf wisten we niet hoe Albatros speelt, dus moest Merwede/Multiplaat D2 van de eigen krachten uitgaan. De wedstrijd begon goed met al in de eerste aanval een doelpunt van Merwede/Multiplaat. Hier bleef het niet bij, want Merwede/Multiplaat bleef goed overspelen en kwam zo tot goede kansen, die op zijn tijd ook benut werden. Met ook een tegentreffer van Albatros stond het na het eerste kwart al 5-1 in het voordeel van Merwede/Multiplaat. Ook in de tweede helft bleeft de score niet uit voor beide teams. Door het goede doorzetten van Merwede/Multiplaat werd tot aan de rust een voorsprong opgebouwd van 8-2. In de tweede helft begon Albatros sterk en haakten ze aan bij Merwede/Multiplaat met een aantal zuivere schoten, maar Merwede/Multiplaat onderbrak deze inhaalslag snel door zelf weer goede aanvallen neer te zetten en te blijven zoeken naar de beste kansen. Door veel passes van Albatros te onderscheppen kon Merwede/Multiplaat veel aanvallen neerzetten, waardoor het na het derde kwart 10-5 stond. Ook in het vierde kwart scoorde Albatros, maar Merwede/Multiplaat bleef goed teamspel vertonen waaruit ook doelpunten kwamen. De uitslag resulteerde in een 14-6 winst voor Merwede/Multiplaat D2. Al met al een mooie wedstrijd met veel samenspel en scherpte van alle spelers van Merwede/Multiplaat D2. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen PKC D3 te wachten. Laten we hopen dat ook hier de scherpte en het samenspel van Merwede/Multiplaat D2 weer aanwezig zijn, zodat er weer een leuke wedstrijd neergezet kan worden.

Merwede/Multiplaat A3
Afgelopen zaterdag speelde Merwede/Multiplaat A3 een thuiswedstrijd tegen Korbatjo A2. De uitwedstrijd werd maar nipt gewonnen met 9-11 en dus wisten de spelers dat ze aan de bak moesten. Door mooie aanvallen te produceren en goed verdedigende werk te verrichten waren de rood-witten de betere ploeg alleen werden de aanvallen niet vaak beloond met een doelpunt, hierdoor kon Korbatjo bij blijven in de eerste helft en gingen beide ploegen uiteindelijk met een 5-4 stand de rust in. In de kleedkamer werden de verbeterpunten besproken en een plan gemaakt voor de tweede helft. Er werd in de 2e helft nog beter verdedigd, waardoor uiteindelijk de gasten niet meer wisten te scoren in de 2e helft. De merwedianen bouwden langzaam de voorsprong uit en wonnen uiteindelijk met 11-4. Een mooie overwinning en goed om te zien dat het niveau van de ploeg in de laatste weken flink vooruit is gegaan.