Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

CURSUS KORFBALTRAINER 2 AFGEROND

  GEPUBLICEERD OP   18 FEBRUARI 2020  |  MEER NIEUWS..  
     
  Woensdagavond 12 februari was de laatste cursusavond voor onze KT2 cursisten.

In oktober zijn 16 cursisten begonnen aan deze cursus. Zij kregen 4 avonden les van Frank Mommers . Daarnaast werd er ook in de praktijk opdrachten gegeven.
Avond 1 was een oefening geven aan elkaar, avond 2 gaven de cursisten oefeningen aan C1 en 2 en gaven zij elkaar feedback, avond 3 hadden we in de Valk de wedstrijd tussen D2 en D3 en gaven de cursisten elkaar feedback bij het coachen en afgelopen woensdag was de laatste avond . De cursisten hadden een kort filmpje gemaakt met een verbeterpunt, tijdens deze avond werd het filmpje getoond en mocht de cursist er wat bij vertellen en werden er ook wat vragen gesteld door Frank of medecursisten. Wat valt er op in dit filmpje of wat zou je als tip mee kunnen geven waren o.a onderwerpen die aan bod kwamen. Wat ook erg leerzaam en leuk was om te zien hoe de cursisten met elkaar aan het sparren waren over zaken waar je in een team tegen aan kan lopen als trainer en hoe ga je daar mee om. Bijvoorbeeld: een kind wilt niet mee doen aan de training of een kind die het training geven voor de trainer erg lastig maakt door bepaald gedrag.

De praktijkbegeleiders die gekoppeld waren aan de cursisten hebben ook niet stil gezeten. Zij zijn minimaal bij 2 trainingen en 2 wedstrijden aanwezig geweest om de cursisten te helpen de theorie in de praktijk te brengen d.m.v. de kijkwijzer Op dit formulier staan de 4 inzichten: structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Aan de hand van deze inzichten gaven de praktijkbegeleiders de cursisten feedback. Hieruit vloeide de verbeterpunten waar ze mee aan de slag konden. Zo konden de cursisten met situaties uit de praktijk gestuurd worden door juist goed naar zichzelf te kijken. De cursisten hebben hier heel veel van geleerd .

Aan het einde van de avond zijn 13 cursisten gefeliciteerd door Frank en kregen een diploma en een roos. Ook namen de club kregen zij nog een kleine attentie mee. Voor 3 cursisten hebben we de cursus wat verlengd zodat ook zij straks de cursus goed kunnen afronden.

Namens SKC Merwede/Multiplaat bedanken wij Frank Mommers voor de leuke en leerzame cursus. Ook de prakrijkbegeleiders worden bedankt voor hun tijd en bijdrage aan de cursus en als laatste feliciteren wij alle cursisten met het behalen van hun diploma . Het is belangrijk voor de club om trainers een opleiding te bieden zodat ze een basis hebben om zich te kunnen ontwikkelen. We hopen dat de trainers zeker hiermee verder gaan zodat we binnen de club van kwalitatieve trainers zijn voorzien die er zeker veel plezier in beleven.

Mocht jij ook interesse hebben voor een cursus KT2 of de verdiepende cursus KT3 geef je dan op via opleiden@skcmerwede.nl.

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca