Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

UPDATE KNKV OVER COMPETITIE

  GEPUBLICEERD OP   11 APRIL 2020  |  MEER NIEUWS..  
     
  Helaas heeft het KNKV in navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Ook voor onze vereniging hebben deze beslissingen in sportief opzicht gevolgen. Heb je vragen over de genomen beslissingen of wat de gevolgen zijn voor je team, stel ze me gerust via mail of telefoon (zie gegevens verderop). Laten we vooral vooruitkijken en hopen op een spoedig herstel zodat we weer kunnen gaan trainen en onze wedstrijden weer kunnen gaan plannen. Het blijft onwerkelijk om ons veld zo leeg te zien.

Beslissingen van het KNKV

Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld

De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft - of iets meer - afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.

Zaalcompetitie
Wedstrijdkorfbal Stand is eindstand (let op: lees ook tweede alinea)

In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie.

Slotfase Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames (allen: senioren) nog open
Het Bondsbestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden - in welke vorm dan ook - open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april. Over deze optie gaat het KNKV de komende dagen met de betrokken verenigingen in gesprek. Mochten deze competities niet uitgespeeld kunnen worden, dan beslist het Bondsbestuur zo snel mogelijk, nadat het kabinet helderheid heeft gegeven, over de consequenties.

Breedtekorfbal
Het bondsbestuur heeft besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

Marcella Roskam
Bestuurslid Korbalzaken
Marcella@r-roskam.demon.nl
06-12370054
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca