Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

VAN DE VOORZITTER: GEBEURT DIT ECHT?

  GEPUBLICEERD OP   11 APRIL 2020  |  MEER NIEUWS..  
     
  Af en toe moet ik mezelf in de armen knijpen om te beseffen dat dit allemaal écht gebeurt! Het ziekenhuis waar ik werk heeft een crisisstructuur opgezet en ik ben nu mede verantwoordelijk voor de spoedeisende hulp. De afgelopen tijd heb ik samen met al mijn collega’s voor grote uitdagingen gestaan, een enorme berg werk verzet en voorlopig zullen we hier nog niet mee klaar zijn.

Vorige week, om een beetje bij te komen een dag vanuit huis gewerkt. Tijdens een rondje hardlopen besefte ik pas dat ik al weken in een ziekenhuis ‘bubble’ leef en drong het pas goed tot me door dat ons dorp, onze leden en hun families te maken hebben met een grote sociale impact. Ik merkte heel weinig verkeer. Parkeerterreinen bij bedrijven waren leeg, bij de sportvelden gebeurt niets. Mijn boodschappenkarretje moest ik binnen halen nadat deze gedesinfecteerd was en mijn familie zie ik nauwelijks.

Bestuurlijk heb ik me de afgelopen weken zeer beperkt beziggehouden met onze vereniging. Gelukkig vormen we een goed team en word ik via app of telefonisch bijgepraat, op de hoogte gehouden en soms om mijn mening gevraagd. Vreemd hoor; alles zo op afstand.

Voor jullie allemaal heeft dit ook veel gevolgen. Scholen dicht, geen korfbalwedstrijden en trainingen. Geen werk of werken vanuit thuis, maar vooral ook ‘sociale onthouding’, hetgeen juist zo belangrijk is. Je ziet familieleden niet of op afstand. Vrienden alleen skypen of face timen. Kortom het sociale aspect waar we als vereniging veel aandacht aan besteden én wat we zo belangrijk vinden staat op een ‘ander’ (hopelijk niet laag) pitje.

Omdat ik de gevolgen van dichtbij ervaar én zie wil ik, ondanks dat het ongetwijfeld moeilijk zal zijn, een appél doen op jullie allemaal. Blijf zoveel mogelijk thuis en hou wanneer je toch naar buiten moet afstand. We moeten dit met elkaar écht nog even volhouden om dit virus onder controle te krijgen.

Tegelijkertijd vraag ik ook om naar elkaar om te blijven kijken. Hulp te bieden in welke vorm dan ook. Onze slogan ‘met elkaar en voor elkaar’ is denk ik juist in deze tijd enorm van toepassing in alle opzichten! Ik wens jullie en jullie familie daarin veel sterkte, gezondheid maar vooral doorzettingsvermogen toe.

Hou vol! Een extra hartelijke groet !

Namens het bestuur Adri Lugthart
Voorzitter SKC Merwede/Multiplaat  
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca