Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

VAN DE VOORZITTER: CORONA-UPDATE

  GEPUBLICEERD OP   28 APRIL 2020  |  MEER NIEUWS..  
     
  We zijn inmiddels weer een tweetal weken verder na mijn vorige bericht; gelukkig! In het ziekenhuis waar ik werk merken we dat de overheidsmaatregelen een positieve uitwerking hebben op het aantal nieuwe ziektegevallen die zich melden op de spoedeisende hulp en de druk op de intensive care wordt een beetje minder.

De overheid versoepelt de maatregelen stapsgewijs een klein beetje. Ik hoop dat iedereen beseft dat dit bittere noodzaak is. Een klein stapje nemen, vervolgens twee weken wachten (incubatietijd is ongeveer 2 weken) en dan weer kijken wat voor invloed dit heeft op het aantal nieuwe ziektegevallen. Pas daarna beoordelen of er weer een klein stapje gemaakt kan worden.

Even een beetje adempauze lijkt heerlijk; maar schijn bedriegt. Er moeten nu plannen gemaakt worden hoe we alle uitgestelde operaties weer in kunnen gaan halen. Hoe we de poli bezoeken kunnen starten zonder daarbij de RIVM richtlijnen in de wind te slaan. Ook willen we als ziekenhuis beter voorbereid zijn op een eventuele stijging van het aantal ziektegevallen, of erger nog een nieuwe uitbraak. Kortom in het ziekenhuis blijft het ‘alle hens aan dek’.

VergaderenBestuurlijk hebben we vorige week maandag weer een bestuursvergadering gehad. Eindelijk kon ik hier ‘virtueel’ bij aanwezig zijn! We hebben de gebruikelijke agenda doorgenomen, maar ook onze zorgen uitgesproken over wat deze ‘intelligente lockdown’ voor consequenties heeft voor onze vereniging. Hebben we straks nog wel hetzelfde aantal leden, wat moet er allemaal geannuleerd worden; zijn er dingen die wél uitgevoerd kunnen worden?

We hebben afgesproken elkaar weer te spreken na de afkondiging van de nieuw maatregelen om te kijken of er al iets meer mag. Ook hebben we de afspraak gemaakt om iets meer dan gebruikelijk een stukje te plaatsen of een nieuwsbrief te maken. Dit om als bestuur wel in verbinding te blijven met jullie allemaal! Natuurlijk zijn suggesties of ideeën altijd welkom! Houd in ieder geval de website in de gaten!

Een extra hartelijke groet!

Namens het bestuur Adri Lugthart
Voorzitter SKC Merwede/Multiplaat  
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca