Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   
WINNAAR REGIONALE ROOKVRIJE GENERATIE AWARDS
  GEPUBLICEERD OP   7 JUNI 2022  |  MEER NIEUWS..  
     
  Binnen de gemeente Sliedrecht zijn wij als vereniging verkozen tot winnaar van de Regionale Rookvrij Generatie Awards. Wij hebben een award in ontvangst mogen nemen van de GGD en Youz verslavingszorg omdat wij een rookvrij terrein hebben en daarmee kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat misschien normaal en zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere leeftijdsgenoten, trainers, leerkrachten en ouders. Zien roken, doet roken. Als Merwede/Multiplaat vinden wij dat sporten en roken niet bij elkaar passen. Gezamenlijk dragen wij bij aan een Rookvrije Generatie!

De uitreiking vond plaats op Wereld Niet Roken Dag 31 mei 2022. Xander heeft de award in ontvangst genomen. Wij zijn naar voren gekomen als een van de meest inspirerende initiatieven in de regio Zuid-Holland Zuid. Steeds meer plekken in de regio waar kinderen komen, worden rookvrij, zoals (wettelijk) alle schoolterreinen, steeds meer sportverenigingen, speelplekken en kinderboerderijen.

Wereld Niet Roken Dag
Op de jaarlijkse Wereld Niet Roken Dag van de World Health Organization (WHO) wordt aandacht geschonken aan de gevaren van roken. Wereldwijd worden rokers aangemoedigd om voor ten minste één dag te stoppen met roken. Liefst langer, of zelfs helemaal. Dit komt ten goede van de rokers zelf maar ook voor de omgeving. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken en ze worden beschermd tegen tabaksrook.

Project ZHZ Rookvrij
De GGD Zuid-Holland Zuid heeft in samenwerking met de 10 gemeenten, lokale en regionale partijen zich de afgelopen jaren extra ingezet voor het rookvrij maken van kind omgevingen. Met de ambitie om meer rookvrije plekken te creëren waardoor kinderen in de regio ZHZ rookvrij kunnen opgroeien, spelen, sporten en naar school gaan.

Meer informatie
https://rookvrijegeneratie.nl/awards/
Website GGDZHZ
Contact: gb@ggdzhz.nl

Rookvrije Generatie Awards
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca