BLIK OP DE JEUGD: 20-04-2024
  GEPUBLICEERD OP   21 APRIL 2024|  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stonden er weer veel wedstrijden op het programma. In de rubriek 'Blik op de jeugd' blikken we terug op een een aantal wedstrijden van jeugdteams.

Merwede/Multiplaat A1
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Albatros A2 op het programma. In de zaal hebben we hier ook al tegen gespeeld, de ene wedstrijd werd dik verloren, de andere werd met 1 verschil verloren.
We begonnen nog goed met het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar daarna was Albatros sterker. Voor rust kwamen we nog een beetje terug naar 6-10. De tweede helft begon hetzelfde als de eerste, we scoorden meteen. Maar toen kwam Albatros ook weer op stoom en was het verschil eigenlijk wel gemaakt. Richting het einde van de wedstrijd scoorden wij nog een paar keer en zo stond uiteindelijk een uitslag van 12-17 op het scorebord.

We staan nu na 2 wedstrijden onderaan in de competitie met 0 punten. Volgende wedstrijd moeten we dus echt punten gaan pakken om nog mee te blijven doen in deze poule. We hebben nu 2 weken geen wedstrijd, 11 mei spelen we weer tegen Sporting Delta A2.

Merwede/Multiplaat A3
Afgelopen zaterdag stond voor de A3 Korbatjo A1 op de planning. Ook voor ons de taak om punten te pakken in het zonnetje. Schieten werd door de wind moeilijk gemaakt en daarom werd er niet veel gescoord. In het begin ging het gelijk op en zo stond het in de rust ook gelijk. Namelijk 5-5.

In de tweede helft ging het er eigenlijk hetzelfde aan toe. Voornamelijk doorloopballen, wel wat meer schoten, maar toch nog steeds gelijk. Tot in de laatste minuut was het spannend. Uiteindelijk is er in de laatste minuut eentje ingegaan en zo heeft ken team tot het einde gestreden voor de winst en de wedstrijd afgesloten met een stand van 9-8.

Merwede/Multiplaat F1
Zaterdag 20 mei speelde de F1 tegen GKV F2. De F1 kwam als snel op voorsprong. Ze wisten samen goed over te spelen. Wel had GKV het voordeel dat zij een jongen en een meisje hadden die langer waren. Hierdoor konden de twee over de F1 heen gooien en op die manier scoren. Toch hield dit de F1 niet tegen en bleven ze met zijn alle samen spelen en probeerde ze het de kinderen van GKV moeilijk te maken. Ook verdedigend was de F1 erg sterk. Vooral het afvangen ging erg goed. Helaas was het wel erg koud. Door de kou hadden ze wat moeite met vrijlopen en overgooien. Ondanks dat ze het super goed gedaan hadden verloren we uiteindelijk met 5-6.

Wel wonnen we de strafworpen met 3-2.

De coaches zijn super trots op de kinderen en vinden dat ze het ontzettend goed hebben gedaan. We kunnen niet wachten tot de volgende wedstrijd en hopelijk schijnt het zonnetje dan wel.