Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT WINT OP KARAKTER

  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - KINDERDIJK 1  |  UITSLAG 17 - 13  |  MEER NIEUWS..  
     
  Zaterdag 28 april was Kinderdijk 1 de tegenstander van SKC Merwede/Multiplaat 1. Kinderdijk 1, die een na laatste staat in de eerste klasse, moest in Sliedrecht punten pakken om aan te haken aan de middenmoot en zo uit de degradatiezone te ontsnappen. Merwede/Multiplaat moest winnen om juist aansluiting te blijven houden bij de top 3 om nog mee te doen voor het kampioenschap.

Merwede/Multiplaat kwam fel uit de startblokken en hoewel Steven Bakker vrijwel meteen een vrije doorloopkans miste, maakte hij het even later goed met een strafworp: 1-0. Kinderdijk kon aan de andere kant scoren via een heer en bracht de stand gelijk. De eerste helft was vooral aanvallend vanaf de kant van Merwede/Multiplaat rommelig, waardoor Kinderdijk mee kon blijven scoren en zelfs een minieme voorsprong pakte. Maar door belangrijke doelpunten van Iris Bakker, Dennis van Eijl en Tessa Visser, ging Merwede/Multiplaat 1 toch met een kleine voorsprong van 8-6 de kleedkamer opzoeken.

Het was na de rust meteen duidelijk dat Kinderdijk beter uit de kleedkamer kwam dan Merwede/Multiplaat. Binnen enkele aanvallen brachten zij de stand naar een 8-9 voorsprong voor de blauw-gelen uit Alblasserdam. Door een knieblessure moest Jolanda Redelijkheid het veld verlaten, zij werd vervangen door A1-speelster Rosanne Bakker. Vrijwel meteen kon Dennis van Eijl de gelijkmaker scoren. Door een goede aanval kon Robbert Bakker weer een voorsprong op het scorebord zetten door middel van een strafworp, maar deze verzilverde hij niet. De gemiste strafworp werd direct uit ons geheugen gewist door een zeer fraai afstandsschot van diezelfde Robbert Bakker en een strafworp die ditmaal wel raak was: 11-9.

Deze doelpunten betekenden de ommekeer in de wedstrijd, Merwede/Multiplaat 1 was eindelijk los. Door doelpunten van Iris Bakker en Tessa Visser werd de voorsprong uitgebreid naar een stand van 14-9. Kinderdijk probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar Merwede/Multiplaat trok aan het langste eind en zorgde voor een uiteindelijke uitslag van 17-13 in het voordeel van de rood-witten.

Merwede-Kinderdijk
Foto: Anouk Klomp

Zaterdag 12 mei, 15.30 uur, staat de wedstrijd tegen Excelsior 1 uit Delft op het programma, de nummer 6 in de competitie. Ook zij moeten de punten in Delft houden om uit de degradatiezone te blijven. Wederom een flinke klus voor het eerste team van SKC Merwede/Multiplaat om te winnen en in die top 3 te blijven samen met Albatros en RWA.

Scores: Iris Bakker & Tessa Visser beide 4, Robbert Bakker & Dennis van Eijl beide 3, Steven Bakker 2, Vincent Bakker 1.
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca