Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT PAKT EERSTE PUNTEN!

  WEDSTRIJDVERSLAG   VRIENDENSCHAAR 1 -  MERWEDE/MULTIPLAAT  1  |  UITSLAG 8 - 12  |  MEER NIEUWS..  
     
  Na de promotie van afgelopen jaar, wist de hoofdmacht van Merwede/Multiplaat dat het een zwaar jaar gaat worden in de overgangsklasse met sterke opponenten. De eerste wedstrijd tegen Vriendenschaar werd vooraf bestempeld als een degradatiekraker met als inzet twee hele dure punten. Na een spannend en zwaar bevochten duel, trok Merwede/Multiplaat uiteindelijk aan het langste eind: 8-12.

Het begin was voor de thuisspelende ploeg. Merwede/Multiplaat kwam niet lekker in de wedstrijd en zag vriendenschaar via een korte kans en een strafworp een 2-0 voorsprong nemen. Robbert Bakker deed wat terug namens de roodwitten maar zag dat Vriendenschaar de voorsprong verder uitbouwde tot 4-1. Vanaf dat moment leken de Merwedianen wakker te schrikken. Aanvallend werden de vooraf gemaakte afspraken beter uitgevoerd, de verdedigers trokken de touwtjes wat verder aan en er werden meer duels gewonnen. Dit resulteerde in een 4-6 voorsprong, binnen een tijdsbestek van 9 minuten. Helaas kon Merwede/Multiplaat niet doordrukken. Een overvloed aan kansen werden gemist. In plaatst van de voorsprong te vergroten kwam Vriendenschaar terug tot 6-6. Met deze stand hebben de ploegen de kleedkamer opgezocht.

Na rust pakte Merwede/Multiplaat meteen de leiding door in de eerste aanval gelijk te scoren. Ondanks dat niet meteen het tweede doelpunt erachter te maken, kreeg de aanval alle tijd omdat de verdediging alles onder controle had. Bij 6-9 deed Vriendenschaar weer wat terug en bracht het verschil weer op twee. Via 7-10 en 8-10 werd het gaatje uiteindelijk vergroot naar 8-12. Bij deze stand klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Meijer en konden de handen de lucht in. De eerste punten zijn binnen!

Volgende week komt Valto op bezoek. De eerste thuiswedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. De wedstrijd begint om 15:30. Voorafgaand speelt Merwede/Multiplaat 2 om 14:00 tegen Valto 2.


Foto: Bernadette Struijk
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca