MERWEDE/MULTIPLAAT WINT NA SPANNEND DUEL

WEDSTRIJDVERSLAG   RWA 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1  |  UITSLAG 27-29  |  MEER NIEUWS..

Na drie weken van voorbereiden stond op zaterdag 24 november de eerste competitiewedstrijd op het programma. Merwede/Multiplaat mocht het seizoen aftrappen met een uitwedstrijd tegen RWA in Rhoon. Toen de rookwolken optrokken na een spannende wedstrijd kon de ploeg uit Sliedrecht als laatst juichen. Eindstand 27-29.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de thuisploeg die een afstandsschot door de korf zagen vliegen. Niet veel later kon Merwede/Multiplaat ook haar eerste score noteren.
Via 1-2 en 2-3 was het uiteindelijk RWA dat als eerste een gaatje van twee doelpunten kon slaan en een 5-3 voorsprong pakte. Binnen een minuut pareerde Tessa Visser deze achterstand met twee rake schoten. Zo werd er behoorlijk gescoord aan de beginfase van deze wedstrijd maar konden beide ploegen niet van elkaar loskomen en was het stuivertje wisselen van voorsprong. Tot 12-12 ging het erg gelijk op maar kon Merwede/Multiplaat voor het eerst een gat slaan. In drie minuten tijd kon de ploeg uit Sliedrecht uitlopen naar een 12-16 voorsprong. Het laatste antwoord in de eerste helft was echter voor de thuisploeg waardoor beide ploegen met een 13-16 stand de kleedkamers opzochten.

Na de rust schoot RWA echter furieus uit de startblokken en hadden de stand binnen mum van tijd weer recht getrokken: 17-17. Merwede/Multiplaat pakte telkens weer de voorsprong maar zag RWA ook elke keer weer gelijk maak. Bij 21-20 pakte RWA haar eerste voorsprong in de tweede helft. Maar ook Merwede/Multiplaat liet zien te kunnen knokken voor de punten en pakte bij 22-25 weer een gaatje van drie doelpunten. Telkens als de ploeg uit Rhoon het verschil op twee bracht kon Merwede/Multiplaat het verschil snel weer op drie brengen. Echter viel het bevrijdende gaatje van vier doelpunten maar niet en zag het RWA zelfs terugkomen tot 27-28. Uiteindelijk was het Dennis van Eijl die met nog 30 seconden op de klok het gaatje weer op 2 bracht. Het laatste aanvalsvak speelde daarna de wedstrijd vakkundig uit en pakte Merwede/Multiplaat de eerste winst.

De eerste twee zwaarbevochten punten zijn binnen. Het is nu aan de ploeg om daar volgende week tegen Tjoba een goed vervolg aan te geven. Merwede/Multiplaat speelt om 19:00 haar eerste thuiswedstrijd in sporthal De Stoep. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team speelt Merwede/Multiplaat 2 tegen Tjoba 2. Aanvang van deze wedstrijd is om 17:35.

Scores Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 10, Tessa Visser 7, Steven Bakker 5, Twan van de Wetering 3, Dennis van Eijl 2, Eveline Bakker 1 en Jeffrey van Son 1.