Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT WINT EERSTE WEDSTRIJD VAN 2019

  WEDSTRIJDVERSLAG   ALBATROS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1  |  UITSLAG 9 - 18  |  MEER NIEUWS..  
     
  Zaterdag 12 januari stond voor het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. In Zwijndrecht mochten zij aantreden tegen Albatros. Na een overtuigende wedstrijd van Merwede/Multiplaat konden zij met een 9-18 winst van het veld stappen.

Merwede/Multiplaat begon vlijmscherp aan de wedstrijd. De allereerste pass van Albatros werd meteen onderschept waarna het aanvalsvak de toegekende vrije bal wist te verzilveren. Ook het tweede doelpunt kon na een snelle onderschepping van de verdediging op het bord gezet worden. Ook Albatros noteerde haar eerste doelpunt, maar het was Merwede/Multiplaat dat verder uitliep naar een 1-4 tussenstand. Albatros knokte zich nog terug tot 4-5 maar daarna was het de ploeg uit Sliedrecht die de eerste helft domineerde. Sterker nog, door de verdedigende druk kwam Albatros niet meer tot scoren en kon Merwede/Multiplaat moet goed uitgespeelde aanvallen uitlopen tot een 4-11 ruststand.

Om terug in de wedstrijd te komen moest Albatros iets forceren. Nadat ze het eerste doelpunt na de rust op het bord gezet hadden, besloot de coach wat spelers van vak te laten wisselen. Dit heeft vooral verdedigend effect gehad want Merwede/Multiplaat kon de tweede helft moeilijker de korf vinden. Echter kon Albatros aanvallend ook geen potten breken waardoor het verschil heel de tweede helft rond de 7 à 8 doelpunten bleef hangen. Bij een stand van 9-18 floot de scheidsrechter af en konden de punten mee naar Sliedrecht worden genomen.

Volgende week speelt Merwede/Multiplaat haar eerste thuiswedstrijd van 2019. In sporthal de Stoep is oude bekende Maassluis te gast. Wedstrijd zal om 19:45 aanvangen. Voorafgaand speelt Merwede/Multiplaat 2 tegen de reserves van Maassluis. Wedstrijd start om 18:25.

Scores Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 5, Steven Bakker 3, Dennis van Eijl 3, Ramon van Meeteren 3, Mariëtte van der Sman 1, Anne Marie Mosterd 1, Robbert Bakker 1, Steffi van Wijngaarden 1.


Foto: Bernadette Struijk
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca