VERLIES TEGEN KOPLOPER SWIFT

WEDSTRIJDVERSLAG    MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - SWIFT 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen weekend speelde Merwede/Multiplaat thuis tegen Swift uit Middelburg. Merwede/Multiplaat heeft de punten hard tegen om zich te handhaven in de overgangsklasse en Swift staat nog ongeslagen bovenaan. Een pittige opgave voor de rood-witten.

Op de zonnige zaterdagmiddag begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. Het waren de gasten die voor de eerste 2 doelpunten tekenden. Merwede/Multiplaat creëerde moeizaam kansen en de doelpunten waren dus zeldzaam. De gasten uit Zeeland hadden dit probleem niet en schoten een stuk zuiverder dan de thuisploeg. Eenvoudig liep Swift uit naar een 2-8 tussenstand. Merwede/Multiplaat probeerde verschillende aanvallen te spelen, maar konden niet in het gebruikelijke spel komen. Verdedigend werd er meer druk gegeven op de tegenstander, waardoor de ook Swift minder scoorde. Beide ploegen gingen rusten bij een stand van 5-11.

In de 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde als de 1e helft. De spelers van Swift schoten beter dan de spelers van Merwede/Multiplaat. De gasten liepen verder weg en de ploeg uit Sliedrecht kon niet bij blijven. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 13-24.

Door deze uitslag en door de winst van Valto staat Merwede/Multiplaat nu samen met GKV op de laatste plek. De komende wedstrijden moeten dus nodig punten gepakt worden om te handhaven in de Overgangsklasse. Aankomende zaterdag speelt Merwede/Multiplaat tegen HKC in Hardinxveld-Giessendam. Aanvang wedstrijd: 15.30 uur.

Scores: Steven Bakker, Robbert Bakker, Vincent Bakker, Eveline Bakker, Iris Bakker en Ramon van Meeteren (2x) Dennis van Eijl (1x)