MERWEDE/MULTIPLAAT WINT EERSTE THUISWDSTRIJD
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - RWA 1 | UITSLAG: 18-13   MEER NIEUWS..

Na het gelijkspel in Vlissingen was er voor Merwede/Multiplaat maar één boodschap in de eerste thuiswedstrijd: winnen. Na een harde strijd met het fysieke RWA kwam de thuisploeg als winner naar boven. 18-13.

Merwede/Multiplaat had weer last van het probleem waar ze vaker mee te kampen hebben. Dat ze de legio kansen die ze krijgen niet af kunnen maken. Daarom kon RWA aan het begin goed bijblijven en was het tot 3-3 een gelijk opgaande strijd. Merwede/Multiplaat wist toen het eerste gaatje te slaan van 3 (6-3). Dit gat werd gehandhaafd tot 9-6. Toen kreeg echter te veel vrije ballen en strafworpen tegen en zag de voorspring al gauw weer behoorlijk slinken tot maar één doelpunt bij rust.

Merwede/Multiplaat - RWA

Na de rust kwam Merwede/Multiplaat nog wel op 10-8 voorsprong. Maar daarna was het RWA dat de score weer recht wist te trekken met vrije ballen en strafworpen. RWA wist maarliefst 8 van de 13 doelpunten te maken vanaf de vrijworp (2) of strafworpstip (6). Met hun fysieke spel was het gewoon naar binnen rammen. En de scheidsrechter ging daar in mee terwijl het overduidelijk doordringen en bloklopen was. Maar op deze manier wist RWA wel weer in de wedstrijd te komen en was Merwede/Multiplaat toch was van slag. Uiteindelijk begonnen de kansen in rap tempo aan de kant van de thuisploeg wel te vallen en werd het gat binnen een aantal minuten naar 4 gebracht. Het verzet van RWA was toen gebroken. De scheidsrechter blies af bij een stand van 18-13.

Volgende week speelt Merwede/Multiplaat tegen en in Maassluis. Maassluis heeft beide wedstrijden nipt verloren en zullen er alles aan gaan doen om ook de eerste punten bij de stand te noteren. Voor Merwede/Multiplaat belangrijk dat ze winnen om mee te blijven doen aan kop van de ranglijst.

Scores Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 4; Steven Bakker 3; Dennis van Eijl 2; Robbert Bakker 2; Tessa Visser 2; Quinty van Geemert 2; Mark van Eijl 2; Twan van de Wetering 1.