MERWEDE/MULTIPLAAT WINT DANKZIJ SUBLIEME EERSTE HELFT

WEDSTRIJDVERSLAG    MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - KOAG 1  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag kreeg Merwede/Multiplaat bezoek van KOAG. De start van de wedstrijd liep vertraging op vanwege een defecte schotklok. Er moest een reserve systeem opgehaald en geïnstalleerd worden. In de tussentijd probeerde beide teams de focus te houden. Dit lukte Merwede/Multiplaat zeer goed. Met een furieuze start van de wedstrijd werd de basis gelegd voor een dik verdiende 27-20 overwinning.

In de eerste aanval wist Merwede/Multiplaat de score meteen te openen. Een aanval erna was het alweer 2-0. Ook het andere vak wist na de vakwissel meteen de eerste aanval te promoveren tot doelpunt. Door dit messcherpe begin van de thuisploeg stond er in 8 minuten tijd een 7-1 voorsprong op het scorebord. De coach van KOAG kon niks anders doen dan een time-out nemen om het tempo van Merwede/Multiplaat even te onderbreken. Deze time-out had effect. KOAG kon namelijk ook in een rap tempo de score weer dragelijk maken en kwam terug tot 7-4. Merwede/Multiplaat was echter op tijd weer bij de les en kon de score weer uitbreiden tot 11-6. Toen waren er nog 9 minuten te spelen voor rust. Beide ploegen scoorde in deze fase zeer gemakkelijk en de doelpunten vielen om en om. Merwede/Multiplaat kon hierdoor met een comfortabele 18-12 de kleedkamer opzoeken.

Na de pauze duurde het een aantal minuten voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig voor de Rood-Witten was het wel de thuisploeg dat met twee doelpunten de score naar 20-12 kon vergroten. KOAG haalde door het achterverdedigen het tempo uit de wedstrijd. Het was zelf echter ook niet bij machte om de defensie van Merwede/Multiplaat te breken. Merwede/Multiplaat kwam niet meer in de problemen in de tweede helft. De score heeft tussen de 6 en 9 doelpunten verschil geschommeld. Met een 27-20 overwinning blijft Merwede/Multiplaat in het spoor van koploper Fortis.

Volgende week gaat Merwede/Multiplaat op bezoek bij rode lantaarndrager Juliana in Oud-Gastel. Voor de supporters en spelers van Merwede/Multiplaat wordt het een latertje. De wedstrijd begint namelijk pas om 21:20. Laten we hopen dat de schotklok meteen goed werkt.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 7; Vincent Bakker 5; Twan van de Wetering 5; Quinty van Geemert 3; Tessa Visser 2; Robbert Bakker 2; Mariëtte van der Sman 1; Sanne de Jong 1; Jeffrey van Son 1.