MERWEDE/MULTIPLAAT WEET NIET TE WINNEN VAN ALBATROS

WEDSTRIJDVERSLAG    MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ALBATROS 1  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond het treffen tussen Merwede/Multiplaat en Albatros op het programma. Voor beide ploegen waren de belangen duidelijk. Merwede/Multiplaat moest winnen om aansluiting bij de top te houden. Albatros wilde winnen om afstand te nemen van de onderste regionen. Na vorige week nog met de schrik vrij te komen, kreeg Merwede/Multiplaat deze week de deksel op de neus. Het moest een 23-25 nederlaag incasseren.

Vorige week werd de korf moeizaam gevonden ondanks voldoende kansen. Deze week werd de korf ook moeizaam gevonden maar was de kwaliteit van de schoten gewoon een stuk minder. Daardoor begon Merwede/Multiplaat met veel één-schots aanvallen. Het duurde daarom 4 minuten voordat Merwede/Multiplaat de korf wist te vinden. Toen keek het al tegen een 0-2 achterstand aan. De thuisploeg kwam daarna wel beter in de wedstrijden en wist het tij langzaam aan te keren waardoor het halverwege de eerste helft een 7-6 voorsprong had. Bij 10-8 had Merwede/Multiplaat zelfs een voor het eerst een gaatje van 2. Het kon echter niet doordrukken naar een grotere voorsprong waardoor de ploegen uiteindelijk rusten bij een stand van 13-12.

Na Rust is het Albatros dat meteen de gelijkmaker aantekent. Toch loopt Merwede/Multiplaat weer uit naar twee doelpunten verschil bij 15-13 en 16-14. Verdedigend maakt het echter te veel fouten waardoor Albatros weer langszij weet te komen: 17-17. In deze fase weet Merwede/Multiplaat het vooral verdedigend goed dicht te houden. Aanvallend loopt het nog niet helemaal vlekkeloos maar de ploeg weet toch een gat van 4 doelpunten te slaan naar 21-17. Twee keer knipperen en de voorsprong was ook weer vervlogen. In nog geen twee minuten staat er een minimale voorsprong van 21-20 op het bord en breekt er een spannende slotfase aan. Merwede/Multiplaat kan in deze fase de korf veel te lastig vinden en geeft de doelpunten te gemakkelijk weg waardoor Albatros het initiatief heeft. De laatste 5 minuten weet de thuisploeg zelfs helemaal niet meer te scoren waardoor Albatros er met de winst vandoor gaat: 23-25.

Een slechte generale voor de belangrijke wedstrijd tegen Kinderdijk volgende week. De wedstrijd start volgende week om 16:10 in de Molenzichthal.

Scores Merwede/Multiplaat:Tessa Visser 6; Dennis van Eijl 5; Twan van de Wetering 4; Jeffrey van Son 3; Vincent Bakker 2; Quinty van Geemert 1; Mariëtte van der Sman 1; Sanne de Jong 1.