MERWEDE/MULTIPLAAT WINT OOK BIJ DVS'69

WEDSTRIJDVERSLAG   DVS '69 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Ook de vierde wedstrijd van de veldcompetitie heeft Merwede/Multiplaat winnend af weten te sluiten. In Hendrik-Ido-Ambacht was DVS ’69 de tegenstander. Na een rommelige en zeer korte voorbereiding (ongeluk op de A15) heeft de ploeg de kop koel gehouden en uiteindelijk naar zich toe getrokken: 8-16.

Door een ongeluk op de A15 had de ploeg maar 10 minuten om waar om te lopen bij aankomst op het sportpark in Hendrik-Ido-Ambacht. Gelukkig hadden de spelers geen last van deze rommelige aanvang. Binnen twee minuten hadden de dames van Merwede/Multiplaat de score al op 0-2 gebracht. Nog eens twee minuten later stond het al 1-4. Het aanwezige publiek kon zich opmaken voor een doelpuntrijk duel. Maar niets bleek minder waar. Merwede/Multiplaat kreeg wonderbaarlijk de bal niet meer door de mand. Doorloopballen, korte kansen en een strafworp werden gemist. Door de verdedigende druk van de ploeg uit Sliedrecht kon DVS’69 echter ook niet dichterbij komen. Daardoor kon Merwede/Multiplaat toch de 1-5 aantekenen na een doelpuntloze periode van 13 minuten.

Ook het andere vak had vervolgens moeite om de mand te vinden. De afstandsschoten van de thuisploeg vlogen er vervolgens vrij kort achter elkaar in waardoor DVS de aansluiting weer had gevonden: 4-5. Gelukkig voor Merwede/Multiplaat werden vlak voor rust de goede aanvallen wel beloond en kon het uiteindelijk met een wat ruimere marge van 4-7 gaan rusten.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Merwede/Multiplaat die DVS’69 volledig onder druk zet en de thuisploeg niet tot fatsoenlijke aanvallen laat komen. Zelf weet het echter de vele mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Het eerste doelpunt valt pas 7 minuten na rust. Daarmee komt Merwede/Multiplaat wel direct op 4 punten voorsprong. De scores blijven in deze fase redelijk over en weer vallen tot 6-10. Daarna plaatst Merwede/Multiplaat een eindsprint en vallen de doelpunten eindelijk wat makkelijker. Binnen 10 minuten is de ploeg uitgelopen naar een 7-14 voorsprong en is de wedstrijd definitief gespeeld. Beide ploegen scoren nog in de laatste minuten wat de eindstand op 8-16 brengt.

Een goede wedstrijd, maar de doelpuntloze periodes mogen eigenlijk niet voorkomen. Zeker niet als volgende week KCR naar Sliedrecht komt. Door het gelijkspel van KCR dit weekend heeft Merwede/Multiplaat de mogelijkheid om KCR op 3 punten achterstand te zetten. Wedstrijd start om 15:30. Vooraf speelt Merwede/Multiplaat 2 tegen TOP (A) 3. Wedstrijd begint om 13:55.

Scores Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 4; Tessa Visser 3; Rianne Swets 2; Jeffrey van Son 2; Dennis van Eijl 2; Sanne de Jong 1; Steven Bakker 1; Robbert Bakker 1.