Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT WINT IN HERFSTSFEER VAN KINDERDIJK

  WEDSTRIJDVERSLAG   KINDERDIJK 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..  
     
 

De zesde wedstrijd in poule 1F is door Merwede/Multiplaat met ruim verschil gewonnen tegen Kinderdijk. Na een sterk begin, trokken de Sliedrechters de wedstrijd al snel naar zich toe. In de stromende regen volgde een stabiele tweede helft waar de overwinning nooit meer in gevaar kwam. Eindstand 9-16.

Merwede/Multiplaat creëerde vanaf het begin gevaar met mooie kansen en in minuut 4 was het raak. Enkele minuten later stond er een mooie 0-3 op het scorebord waar Kinderdijk vervolgens wat terug deed middels een strafworp. De weergoden deden er nog een schepje regen bovenop en dat kwam het spel niet ten goede. Toch wisten de Merwedianen een gat te slaan naar 1-8. Vlak voor rust maakten de Alblasserdammers de 2-8, dit was ook de stand toen de arbiter het signaal gaf voor de rust.

Na de rust was het de thuisspelende ploeg op sportcomplex Molendijk die de score opende met een schot en vervolgens ook een strafworp benutte. Kinderdijk leek heel even dichterbij te komen, maar Merwede counterde direct met een schot, 4-9. De tussenstand werd even naar een verschil van 4 gebracht. Dichterbij is Kinderdijk niet meer geweest. Na een time-out werden de afspraken aangescherpt en er volgde een doelpuntenreeks aan de kant van Merwede, 5-13. Het grootste verzet van de thuisploeg was toen wel gebroken en de voorsprong werd uitgebouwd naar 9-16.

Een prima overwinning waar het publiek wellicht onder deze weersomstandigheden sowieso thuis was gebleven. Met dank aan de livestream van Kinderdijk zagen de supporters een team wat goed om ging met de omstandigheden en strijdlustig was. Ook had Merwede het verdedigend weer goed op orde, ingrediënten die volgende week weer nodig zijn in de kraker tegen Albatros. De medekoploper komt aankomende zaterdag om 15:30u op bezoek in Sliedrecht.

Scores Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 4, Dennis van Eijl 3, Rianne Swets 3, Tessa Visser 3, Steven Bakker 2, Robbert Bakker 1


Foto: Bernadette Stuijk

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca