ORANJE WIT PUNTLOOS NAAR HUIS

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ORANJE WIT 1 |  MEER NIEUWS..

Na een korte onderbreking worden vanaf nu de returns gespeeld in de verkorte zaalcompetitie. Merwede/Multiplaat 1 nam het in eigen huis op tegen Oranje Wit 1 uit Dordrecht en Merwede/Multiplaat 2 speelde tegen Tempo 3 uit Alphen aan den Rijn. Het tweede selectieteam van Merwede/Multiplaat schoot uit de startblokken en legde daarmee de basis voor een mooie 21-12 overwinning. Het vlaggenschip volgde het goede voorbeeld en gaf de opgebouwde voorsprong in de eerste helft niet meer uit handen. De wedstrijd eindigde in een 28-22 overwinning.

Ondanks dat Oranje Wit zichzelf als eerste op het scorebord zette, was het daarna de ploeg van Mollet die het heft in handen nam en in de openingsfase uitliep naar een 6-1 voorsprong. Oranje Wit knokte zich terug in de wedstrijd door gestaag dichterbij te komen en vijf minuten voor de rust de stand terug te brengen naar 11-11. De Merwedianen bleven als collectief knokken voor elke bal en elk doelpunt en beloonden zichzelf in de laatste minuten van de eerste helft met een verschil van 3 doelpunten de kleedkamers op te zoeken (15-12). Kenmerkend hiervoor was dat in de eerste helft al zeven van de acht gestarte rood-witten al minimaal één keer een doelpunt wist te noteren.

In de tweede helft vergrootte Merwede/Multiplaat direct de marge naar 4 doelpunten verschil en wist dit halverwege de tweede helft zelfs uit te breiden naar een verschil van 8 doelpunten (22-14). Doordat de marge in het laatste kwartier schommelde tussen de 5 en 8 doelpunten en het onderling resultaat bepalend kan zijn voor de eindstand, ontstond het ogenschijnlijk, tegenstrijdige beeld dat Oranje Wit nadrukkelijk meer tijd begon te nemen voor haar spel wanneer het verschil tussen beide ploegen 6 of 5 doelpunten was. Ondanks dat Merwede/Multiplaat geen gunstig onderling resultaat met de Dordtenaren kon realiseren, hebben de Sliedrechters door deze mooie overwinning (28-22) deelname aan de kruisfinales voor promotie nog steeds volledig in eigen hand.

Om dit doel te bereiken, zullen de Merwedianen er opnieuw voor moeten zorgen dat de twee punten in Sporthal de Stoep blijven. Voor zowel Merwede/Multiplaat 1 en 2 staat op 19 maart de wedstrijd tegen Kinderdijk uit Alblasserdam op het programma. Merwede/Multiplaat 1 speelt na de wedstrijd van Merwede/Multiplaat 2 om 17:40 uur tegen de koploper uit poule FA om 19:05 uur.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 7x; Tessa Visser 6x; Steven Bakker 4x; Rianne Swets 4x; Fleur Janmaat 2x; Twan van de Wetering 2x; Vincent Bakker 2x; Sanne de Jong 1x.