MERWEDE/MULTIPLAAT GAAT DE ZAAL IN MET EEN OVERWINNING

WEDSTRIJDVERSLAG    VITESSE 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1  |  MEER NIEUWS..

Na het verlies van vorige week tegen Vriendenschaar, had Merwede/Multiplaat deze week wat recht te zetten. Ze moesten het opnemen tegen Vitesse uit Barendrecht. Voorafgaand speelde Vitesse 2 tegen Merwede/Multiplaat 2. Deze wedstrijd was tot het eind toe spannend. In de slotminuten wist het 2de de winst over de streep te trekken en werd er gewonnen van de koploper. Een knappe en verdiende overwinning voor de ploeg van Eric Netten.

De wedstrijd tussen Vitesse 1 en Merwede/Multiplaat 1 begon om 16.50 uur. Op deze warme herfstdag was er veel publiek op de wedstrijd afgekomen. In de eerste speelronde stonden deze ploegen ook al tegenover elkaar. Die wedstrijd werd toen gewonnen door Merwede/Multiplaat. Na het fluitsignaal kwam Vitesse via een rake vrije bal op voorsprong. Kort daarna via al snel de 2-0 via een schot van afstand. Gelukkig was Merwede/Multiplaat bij de les en via een schot van Robbert Bakker kwam de ploeg op 2-1. Niet veel later werd de stand gelijk getrokken. In de beginfase van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd. Om en om werd er door beide ploegen steeds gescoord. Aan het einde van de eerste helft zorgde Fleur Janmaat met 2 schoten van afstand voor een verschil van 2 op het scorebord.

Bij het rustsignaal ging de ploeg uit Sliedrecht met een 7-9 voorsprong de kleedkamer in. De ploeg van Arthyn Muller en Theo Struijk kwam goed de kleedkamer uit. Dennis van Eijl schoot na rust direct de 7-10 binnen. Merwede/Multiplaat bleef rustig en bouwde de voorsprong uit. Na de 9-15 van Jeffrey van Son halverwege de 2e helft was het gedaan met Vitesse. Merwede/Multiplaat bleef tot het eind goed verdedigen en er werden lange aanvallen gespeeld. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er nog om en om gescoord, maar dat maakte voor de uitslag niet meer uit. De scheidsrechter floot af bij een stand van 13-19 in het voordeel van Merwede/Multiplaat. Een goede en verdiende overwinning van de ploeg van Arthyn Muller en Theo Struijk. Op naar het zaalseizoen.

Op 12 november speelt de selectie van Merwede/Multiplaat een uit wedstrijd tegen Animo uit Geldermalsen. Het 2e speelt om 18.30 uur en het 1e om 20.00 uur.

Op 17 en 19 november zal de selectie deelnemen aan het Vriendenschaar toernooi in Hardinxveld. Op zaterdag 26 november start de zaalcompetitie.

Scores Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 5, Rianne Swets 5, Fleur Janmaat 3, Dennis van Eijl 2, Vincent Bakker 2, Sanne de Jong 1, Robbert Bakker 1.