MERWEDE/MULTIPLAAT WINT VAN ALO

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - ALO 1  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor de selectie. Beide ploegen namen het op tegen ALO uit Den Haag. Een tegenstander waar van tevoren weinig tot niks over bekend was. Het 2e team van Merwede/Multiplaat gaf het uitstekende voorbeeld door de Hagenezen met 18-10 te verslaan. Het 1e team volgde dit voorbeeld en versloeg de Haagse ploeg met duidelijke cijfers: 29-23.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Merwede/Multiplaat kwam vrij snel op een 2-0 voorsprong, waarna ALO ook hun eerste doelpunt op het scorebord zette. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebouwd tot een 9-4 voorsprong, halverwege de 1e helft. Dat was het startsein voor de ploeg uit Den Haag om een tandje bij te schakelen. Met een aantal rake treffers verkleinden ze de voorsprong tot 2 punten: 11-9. Met nog een aantal minuten tot de rust was het de ploeg uit Sliedrecht die op zijn beurt weer even aanzette. Aan de hand van een aantal loepzuivere afstandsschoten van Vincent Bakker werd de rust bereikt met een voorsprong van 16-12 (mede door een buzzerbeater van de tegenstander op slag van rust).

Na de rust gingen beide ploegen vrolijk verder met waar ze voor de rust gestopt waren: doelpunten maken. Op 20-14 werd het eerste gat van 6 doelpunten geslagen. Een tik die ALO in het restant van de wedstrijd niet meer te boven zou komen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het vooral de vraag of Merwede/Multiplaat de 30 doelpunten zou kunnen halen. Met Robbert Bakker en Fleur Janmaat werden er verse krachten toegevoegd binnen het team. Met een aantal fraaie aanvallen liep de score steeds verder op. Helaas lukte het de laatste 3 minuten niet meer om de korf te vinden, waarna de prima fluitende scheidsrechter affloot bij een eindstand van 29-23.

Een leuke en aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek, waarbij de selectie haar eerste overwinningen van dit seizoen kan bijschrijven. Komende zaterdag speelt de selectie opnieuw een thuiswedstrijd in sporthal De Stoep. Het 2e zal om 16:20 uur aantreden tegen Avanti 4. Het 1e team speelt haar wedstrijd om 17:40 uur. Alle support hebben we dan weer nodig! Tot zaterdag!

Scores: Vincent Bakker 9, Jeffrey van Son 9, Dennis van Eijl 4, Steven Bakker 3, Rianne Swets 3, Sanne de Jong 1.