Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE/MULTIPLAAT SLUIT ZAALSEIZOEN AF MET EEN GELIJKSPEL

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - DES 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor Merwede/Multiplaat 1. Voorafgaand aan de wedstrijd wist het 2e team van Merwede/Multiplaat in een spannende wedstrijd verdienstelijk het kampioenschap in de reserve 2e klasse binnen te slepen.

Voor Merwede/Multiplaat 1 stond er alleen nog een plek om de 4e plaats op het spel. Hiervoor moest er wel gewonnen worden van tegenstander DES uit delft. In de heenwedstrijd werd er door de ploeg van Arthyn Muller en Theo Struijk met 1 punt verschil verloren. Genoeg redenen om deze wedstrijd gemotiveerd in te gaan om de punten in Sliedrecht te laten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er tijdens een minuut stilte stil gestaan bij het overlijden van Anneke Batenburg. Anneke was jarenlang een betrokken lid bij de vereniging.

Na het eerste fluitsignaal kwam Merwede/Multiplaat binnen enkele seconden op voorsprong, zoals afgesproken via Jeffrey van Son. Tot 2-2 ging het gelijk op, waarna Des op voorsprong kwam en steeds verder uitliep. Merwede/Multiplaat kwam in dat deel van de wedstrijd moeizamer tot score en keek vlak voor rust tegen een 6-12 achterstand aan. Uiteindelijk werd er gerust met een 8-13 tussenstand.

Na de rust was er dus werk aan de winkel voor de ploeg van Muller en Struijk om er nog een wedstrijd van te kunnen maken.
Merwede/Multiplaat liet in de 2e helft zien dat het zich niet zomaar gewonnen gaf. Echter bleef Des mee scoren, waardoor het lang duurde voordat Merwede/Multiplaat dichterbij kon komen. Door geduldig te blijven spelen en de besproken opdrachten uit te voeren lukte het Merwede/Multiplaat om het gat langzaam te dichten. Des legde daar behoorlijk wat fysiek tegenover en maakte enkele discutabele overtredingen. Echter liet Merwede/Multiplaat zich hierdoor niet afleiden en zorgde er binnen 3 minuten voor dat een gat van 4 doelpunten gedicht werd en ze op gelijke hoogte kwamen. Het eind van de wedstrijd bleef gelijk op gaan, waarna scheidsrechter Coolegem uiteindelijk floot voor het eindsignaal bij een 22-22 stand.

Merwede/Multiplaat 1 zal zich de komende weken gaan richten op het vervolg van het veldseizoen. Daar is nog niks gespeeld en kan het nog alle kanten op. Op zaterdag 22 april zal het veldseizoen weer van start gaan.