MERWEDE/MULTIPLAAT MOET PUNTEN DELEN MET TJOBA

WEDSTRIJDVERSLAG   TJOBA 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  MEER NIEUWS..

In 's-Heer Hendrikskinderen mocht de selectie aantreden onder zonnige omstandigheden en een verraderlijk Zeeuws windje. Merwede/Multiplaat 2 kwam als winnaar uit de bus (10-12) en Merwede/Multiplaat 1 moest de punten delen (13-13).

Merwede/Multiplaat begon de hervatting van veldcompetitie in poule 1E met winst op Kinderdijk en was gebrand om ook Tjoba aan de zegekar te binden gezien de eerdere ontmoeting (20-22) en de stand op de ranglijst.
Toch was er een afwachtend begin en kwamen de scores moeizaam op gang. Dit kwam mede door het verdedigende plan van Sliedrechters en verraderlijke windje wat over het veld heen waaide. De thuisploeg kwam weliswaar op 1-0 voorsprong maar tot de rust was het stuivertje wisselen waar de Merwedianen met een 6-7 voorsprong gingen rusten.
De Rood-Witten hadden naar mate de eerste helft vorderde speloverwicht maar wisten dit verschil niet op het scorebord te krijgen.
Na rust wist het octet van Arthyn Muller en Theo Struijk direct drie keer te scoren waar het de tussenstand dus naar 6-10 tilde. Er werd mooi gaatje geslagen, al was Tjoba daar niet heel erg van onder de indruk en wisten binnen 3 minuten de stand naar 8-10 te trekken.
Merwede wist steeds moeizamer te scoren en zodoende werd het met nog 4 minuten te spelen nog 12-12.
Met wat wissels gingen beiden ploegen nog voor een eindoffensief. Dit resulteerde als eerst voor de Zeeuwen in een doelpunt, 13-12. Dennis van Eijl wist daar met een fraaie actie nog een vrije bal te forceren, die hij vervolgens zelf beloonde met een doelpunt. In de nabije twee minuten kregen beiden ploegen nog kansen op de winnende goal maar viel echter niet meer. Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd heerste er bij de Sliedrechters vooral een gevoel van teleurstelling na deze remise.

Aankomende zaterdag start de uitwedstrijd KV Tilburg – SKC Merwede/Multiplaat om 14:00u. Het team hoopt weer op hun trouwe supportschare tijdens deze wedstrijd in een competitie waar nog van alles kan gebeuren.

Scores Merwede/Multiplaat: Jeffrey 3, Dennis 2, Vincent 2, Steven 1, Fleur 1, Rianne 1 en Anieke 3