EERSTE WINST VERNIEUWD MERWEDE/MULTIPLAAT OP KOPLOPER

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - KCR 1|  MEER NIEUWS..

Gisteren stond de tweede thuiswedstrijd op het programma en wel tegen koploper KCR uit Ridderkerk. Zij hadden de eerste 2 wedstrijden gewonnen. De voorwedstrijd van de tweede teams was een spannende en helaas door een goal 1 seconde voor tijd werd er nipt verloren. Een deceptie als je de hele wedstrijd voor hebt gestaan. Het was dus de taak aan Merwede/Multiplaat 1 om de eer te redden voor de selectie.

Na 2 nederlagen, die beiden een verschillend gevoel gaven, vooral de laatste was er eentje waar je naderhand van zei, we hadden zeker kunnen winnen, was winst belangrijk om nog in de strijd te blijven voor handhaving. De groei was vorige week te zien ten opzichte van de eerste wedstrijd.
Kon het vlaggeschip die stijgende lijn doorzetten was de vraag.

De start was uitstekend en er stond een zeer gedreven ploeg die eindelijk als collectief echt uitstraalde dat er maar 1 ploeg zou gaan winnen. Na ruim 10 minuten stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord.
Met wederom strak verdedigen werd er niet veel weggegeven en eindelijk viel het aanvallend wel een keer. Over verschillende schijven werd er gescoord maar het was aanvoerder Jeffrey van Son die de ploeg aan de hand meenam met prima treffers. Via 9-4 werd de rust bereikt met een 11-7 stand.

In de rust de terecht complimenten uitgedeeld maar direct aangegeven dat we niet op 1 helft kunnen teren. Dat was vorige week al gebleken toen we in de rust ook prima voor stonden.

De tweede helft begon qua spel weer goed alleen waren het de gasten die de eerste 2 goals maakten en dus nog steeds in de wedstrijd zaten.
En toch voelde en zag je dat de thuisploeg sterker was en dit werd geuit in een 15-10 voorsprong met nog 13 minuten te gaan. Met nog wat wissels probeerde KCR wat te forceren maar het was Merwede/Multiplaat die verdiend aan het langste eind trok. Mooi om te zien was dat de jonge thuisploeg de wedstrijd volwassen uitspeelde. En met een 16-12 eindstand heerst er dan ook grote tevredenheid.

Het harde werken is voor even beloond maar we willen verder groeien en volgende week wacht er de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen Albatros. Deze return wordt er eentje om revanche te nemen voor de eerste wedstrijd die we duidelijk verloren.
Als dezelfde drive en het in grote getallen aanwezige publiek er weer is zoals gisteren dan kan er wellicht weer wat moois gebeuren.

Aanvang wedstrijd 15.30 uur maar daarvoor traditioneel eerst de tweede teams. Kon ons allen weer zo aanmoedigen want dit geeft onze onervaren ploeg zeker een boost.