PUNTENDELING NA STERK OPTREDEN MERWEDE/MULTIPLAAT

WEDSTRIJDVERSLAG   KINDERDIJK 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Helaas verloor het 2e van Merwede/Multiplaat met duidelijke cijfers (12-7) van Kinderdijk 2. Daarna was het weer de beurt aan het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat om revanche te nemen op de heenwedstrijd waar toen thuis onverdiend en nipt werd verloren.

De score werd nog wel door de gasten uit Sliedrecht geopend maar de start was toch voor de thuisploeg. Na 10 minuten stond het 5-2 en moest al direct alle zeilen weer bijgezet worden. Waar dit vorige week niet lukte, veerde de ploeg dit keer wel op. Prima aanvallen en goed rekening houdend met de wind werd er binnen 8 minuten ineens een voorsprong genomen door Merwede/Multiplaat (5-6).
Deze voorsprong werd behouden en de rust werd bereikt met een 7-9 stand.

Een zeer goede eerste helft, maar die hadden we thuis ook tegen hun gespeeld en ook toen stonden we in de rust 2 punten voor. De slechte start na rust nekte ons toen in die wedstrijd. Dus het was zaak om direct alert te blijven.
Echter begon Kinderdijk met frisse moed aan de 2e helft en waar het de eerste wedstrijd binnen 40 seconden weer gelijk kwam, had men er nu wel wat langer voor nodig maar na 6 minuten in de 2e helft kwamen zij weer langszij omdat we toen juist matige aanvallen op de mat legden.

Maar anders dan vorige keer was dat we aan de goede kant van de score bleven en toch 2 punten voorsprong behielden. Met nog 10 minuten te gaan stond het 10-12 en zat er tegen de gedeelde koploper een stuntje in. Echter schoot 3 minuten voor tijd een dame die niet vaak scoort (was ook eerste goal in deze wedstrijd) van grote afstand dan toch de gelijkmaker binnen (12-12).

In die laatste 3 minuten gebeurde nog veel met kansen voor beide ploegen en was er nog een gele kaart aan hun zijde want het was de hele wedstrijd een pot op het scherpst van de snede en soms harde duels van beide kanten. Uiteindelijk werd het dus een puntendeling wat direct voelde als een teleurstelling en een gemiste kans.

Toch heeft dit later plaats gemaakt voor trots en tevredenheid. Merwede/Multiplaat kwam sterk voor de dag. De jonge ploeg heeft hard geknokt en prima gespeeld.
Supporters weer bedankt en mooi dat jullie zovelen en met trommels en aanwezig waren.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd en dat gaat zeker nog ergens om. We staan 1 punt achter Albatros en mochten zij volgende week van Kinderdijk verliezen dan kunnen wij hun nog naar de laatste plaats duwen als we zelf winnen van KCR die voor de promotie speelt. Eerste wedstrijd onderling was een 16-12 overwinning voor ons.

Een pittige wedstrijd wacht er volgende week in Ridderkerk met dus grote belangen.
Hopelijk komt er dan ook weer veel publiek uit Sliedrecht kijken en maken ze nog meer herrie om ons te steunen. Een goed resultaat moet mogelijk zijn.

LET OP: Aanvang wedstrijd Merwede/Multiplaat 1 om 16.30 uur!